Sorana Cîrstea, prima reacție după ce a fost pusă la zid de comunitatea LGBT: „Acestea sunt valorile mele / Nu mi-am dorit niciodată să fiu plăcută de toată lumea”

Sorana Cîrstea a revenit cu un mesaj puternic, după ce a fost pusă la zid de comunitatea LGBT. Sportiva susține că nu-și negociază valorile și că nu se simte deloc afectată de atacurile agresive. 

04 aug. 2023, 20:39
Sorana Cîrstea, prima reacție după ce a fost pusă la zid de comunitatea LGBT: „Acestea sunt valorile mele / Nu mi-am dorit niciodată să fiu plăcută de toată lumea”

Sorana Cîrstea a ieșit cu declarații, după atacul virulent al LGBT și al extremiștilor. Sportiva a explicat postarea „Faceți bărbații din nou masculini, faceți femeile din nou feminine, faceți copiii din nou inocenți!”.

„Sincer, acea postare – de fapt, o repostare la un mesaj pe care îl văzusem – s-a potrivit puțin cu momentul în care eram. Eram la Wimbledon și, în general, știm că Wimbledon este un turneu în care lumea este elegantă în tribune, în care sunt anumite reguli care trebuie respectate. Sunt niște valori, să spun, normale, deși se spune că sunt valori de ‘școală veche’.

Pentru mine sunt valori și atât. Nu sunt valori de școală veche, sunt valori. Și tocmai văzusem pe Prințesa de Wales (…) cu atâta eleganță și cu atâta feminitate și cu atâta bunătate, rar mi-a fost întâlnit să simt atâta energie din partea cuiva. La fel, domnii erau toți în cămașă, cu sacou, frumos îmbrăcați, civilizați. Și foarte frumos, toată lumea cu familie, cu copii care nu erau neapărat pe telefoane. Și m-a inspirat acea postare pentru că sunt, să zic așa, principii după care mă ghidez și eu.

În același timp, nu consider că am jignit pe nimeni. A fost, să spun, un text pozitiv. Nu a fost un text negativ. Mi se pare că în ziua de astăzi, orice zici, se caută negativul din spate. Nu, pur și simplu a fost un text în care am apreciat niște valori.

Sorana Cîrstea: „Nu mi-am dorit niciodată să fiu plăcută de toată lumea”

Nu mi-am dorit niciodată să fiu plăcută de toată lumea. Nu acesta este obiectivul meu. Și toată lumea are altă opinie. Iar dacă tu mă insulți acum, pe mine nu mă deranjează, pentru că eu îmi știu valoarea ca om. Însă lumea, în general, devine foarte conflictuală și încearcă tot timpul să răstălmăcească vorbele în ideea de a se crea o știre.

Eu am niște valori, dar respect orice fel de părere, respect orice fel de opinie – nu toți trebuie să fim la fel. Asta e ideea. Am impresia că se încearcă toți să gândim la fel, să fim pe același calapod, să ne îmbrăcăm la fel, să gândim la fel, să mergem în aceleași locuri. Nu, tocmai asta este frumusețea. Fiecare om are mentalitatea lui și cred eu că de aici reușim să progresăm ca umanitate, din faptul că toți suntem diferiți. Trebuie să respectăm acest lucru”, a declarat Sorana Cîrstea, pentru QMagazine.

Atleta nu citește știri despre propria persoană.

„Nu citesc nimic legat de mine. Știu că poate este o atitudine, să spun așa, egoistă, însă prefer să mă protejez. Probabil că, după ce voi termina tenisul, o să fiu un pic mai relaxată, însă acum este foarte important, mai ales când eu sunt într-un turneu în care am meci a doua zi, să pot să am mintea la acel meci. Nu citesc presa despre mine, nu citesc niciun articol despre mine când sunt la turnee”, a mai precizat Sorana, pentru sursa citată.