Donald Trump, declarații-șoc în primul său interviu de după alegeri. A mărturisit că nu are șanse să rămână în continuare la Casa Albă

Donald Trump a recunoscut, în primul său interviu de după alegerile prezidențiale, că are șanse reduse ca plângerile lui referitoare la rezultatele alegerilor să fie audiate de Curtea Supremă a SUA.

30 nov. 2020, 15:25
Donald Trump, declarații-șoc în primul său interviu de după alegeri. A mărturisit că nu are șanse să rămână în continuare la Casa Albă

Cu alte cuvinte, Donald Trump a recunoscut că nu crede că va primi șansa unui nou mandat și că Joe Biden îi va lua locul, a transmis CNN.

„Ei bine, problema este că e greu să ajungi la Curtea Supremă”, a afirmat Trump la emisiunea „Sunday Morning Futures” de la Fox News.

Conform legislației americane, este nevoie de voturile a patru dintre cei nouă judecători ai Curţii Supreme pentru a fi de acord să audieze un caz şi de o majoritate pentru a emite o decizie.

Cu toate că acceptă că va pleca de la Casa Albă, Donald Trump susține în continuare că alegerile din 2020 au fost fraudate. De acest subiect s-a legat cam în cea mai mare parte a interviului, care a durat 45 de minute.

Se estimează că Biden va câştiga 306 de voturi la Colegiul Electoral, cu mult peste cele 270 de voturi necesare.

Condiția impusă de Donald Trump ca să-i cedeze locul lui Joe Biden

În urmă cu câteva zile, Donald Trump a spus că va pleca de la Casa Albă pentru a-i ceda locul președintelui ales cu o condiție: Joe Biden trebuie să dovedească faptul că cele 80 de milioane de voturi ale sale nu au fost obținute în mod fraudulos.

„Biden poate să intre în Casa Albă ca președinte doar dacă poate dovedi că cele 80.000.000 de voturi ridicole ale sale nu au fost obținute fraudulos sau ilegal. Văzând ce s-a întâmplat în Detroit, Atlanta, Philadelphia și Milwaukee, fraudă masivă, are o mare și nerezolvabilă problemă!”, a scris Donald Trump pe Twitter.

Colegiul Electoral, programat să se reunească pe 14 decembrie, va decide cine este noul președinte al Statelor Unite: Donald Trump sau Joe Biden. Marii electori, ce reprezintă fiecare stat, vor vota cu câștigătorul alegerilor din statul respectiv. Congresul va consfinţi pe 6 ianuarie votul marilor electori.

În interviul de duminică, Trump nu a spus când ar putea renunţa la plângerile în justiţie. Liderul SUA şi cei din stafful lui de campanie au presat instanţele din toată ţara să întârzie certificarea rezultatelor alegerilor, argumentând fără temei că alegerile au fost afectate de fraude pe scară largă.

Procesele au fost însă respinse de aproape toţi judecătorii care le-au analizat. În timp ce Trump încă nu şi-a recunoscut oficial înfrângerea, administraţia sa a început săptămâna trecută să îi ofere lui Biden resursele necesare transferului de putere.