Donald Trump s-a răzgândit! Îi cedează locul lui Joe Biden la Casa Albă. Ce condiție impune liderul SUA

Donald Trump s-a răzgândit în privința plecării sale de la Casa Albă pentru a-i ceda locul președintelui ales, Joe Biden, și spune că acesta va trebui să îndeplinească o condiție. Trump a afirmat că Biden trebuie să dovedească faptul că cele 80 de milioane de voturi ale sale nu au fost obținute în mod fraudulos.

27 nov. 2020, 20:27
Donald Trump s-a răzgândit! Îi cedează locul lui Joe Biden la Casa Albă. Ce condiție impune liderul SUA

Colegiul Electoral, programat să se reunească pe 14 decembrie, va decide cine este noul președinte al Statelor Unite: Donald Trump sau Joe Biden. Marii electori, ce reprezintă fiecare stat, vor vota cu câștigătorul alegerilor din statul respectiv. Congresul va consfinţi pe 6 ianuarie votul marilor electori.

„Biden poate să intre în Casa Albă ca președinte doar dacă poate dovedi că cele 80.000.000 de voturi ridicole ale sale nu au fost obținute fraudulos sau ilegal. Văzând ce s-a întâmplat în Detroit, Atlanta, Philadelphia și Milwaukee, fraudă masivă, are o mare și nerezolvabilă problemă!”, a scris Donald Trump pe Twitter.

Trump a susținut din nou că alegerile prezidențiale au fost fraudate, însă nu a adus vreo probă în acest sens. Twitter a marcat imediat postarea ca având conținut fals, înșelător sau controversat.

Donald Trump a mai spus anterior că are de gând să plece de la Casa Albă numai dacă Colegiul Electoral îl va desemna pe Joe Biden ca fiind câștigător.

Reporter: ”Dacă pe 14 decembrie Colegiul Electoral îl votează pe Joe Biden, vă veţi accepta înfrângerea?”

Donald Trump: ”O să fie foarte greu să-mi recunosc înfrângerea, pentru că ştiţi ce fraude masive au fost”.

Reporter: ”Domnule, ca să clarificăm, veţi face pasul înapoi dacă va fi votat Joe Biden în Colegiul Electoral?”

Donald Trump: ”Dacă votează aşa, ar fi greşit. Pentru că alegerile au fost furate. Dar rămâne o posibilitate. Ei încearcă uite, între noi fie vorba. Nu-mi vorbi pe tonul ăsta! Nu îmi place felul în care nu îmi vorbi așa. Eu sunt președintele Statelor Unite. Să nu mai vorbești vreodată așa cu un președinte! Voi răspunde la o altă întrebare”.

Alegerile prezidențiale din SUA s-au ținut pe data de 3 noiembrie, iar Joe Biden a câștigat, având 303 voturi, comparativ cu Trump, care a reușit să strângă doar 232. Joe Biden a obținut peste 80 de milioane de voturi, adică mai mult decât orice alt candidat la alegerile prezidențiale din istoria Americii.

Și Donald Trump a reușit câteva două recorduri. A devenit primul lider american care a pierdut votul popular de două ori și primul președinte în funcție din ultimii 28 de ani care nu a obținut un al dilea mandat.

În urmă cu două săptămâni, Donald Trump a participat la prima sa conferință de presă de după alegeri. „Cred că timpul ne va spune ce administraţie vom avea”, a declarat Trump în timpul conferinţei de presă.

Citește și Donald Trump, prima conferinţă de după alegeri: Doar timpul va decide cine e câştigător