Donald Trump, despre anularea ordinului său privind intrarea în SUA: Decizia acestui aşa-zis judecător e ridicolă şi va fi anulată

Președintele american Donald Trump promite să anuleze decizia unui judecător din Seattle de a bloca ordinul executiv care interzice temporara intrarea în Statele Unite a refugiaților și cetățenilor a șapte state cu populație majoritar musulmană, scrie Reuters. Departamentul vămilor și protecției frontierelor din SUA a informat vineri liniile aeriene că pot din nou îmbarca orice persoană care deține o viză de intrare.

RomaniaTV.net
04 feb. 2017, 14:50
Donald Trump, despre anularea ordinului său privind intrarea în SUA: Decizia acestui aşa-zis judecător e ridicolă şi va fi anulată

„Opinia acestui așa-zis judecător, care subminează aplicarea legii în țara noastră, este ridicolă și va fi anulată”, a scris Trump pe contul său de Twitter. 

Mai multe companii aeriene au anunțat sâmbătă că cetățenii care făceau obiectul interdicției lui Trump pot călători din nou către Statele Unite. Decizia judecătorului din Seattle a dat speranță multor cetățeni ai statelor din Orientul Mijlociu, deși nu este clar cât timp va dura această fereastră, mai scrie Reuters.

Ordinul președintelui Donald Trump prin care se interzicea temporar accesul cetățenilor din șapte țări a fost blocat la nivel național de un judecător federal din Seattle, a declarat agenției de presă citate un oficial al unei companii aeriene. Decizia magistratului este valabilă pe întreg teritoriul Statelor Unite, până la examinarea corespunzătoare a reclamației înaintate pe această temă de procurorul statului Washington, precizează AFP.

Operatorii de zboruri au fost informați despre decizie printr-o teleconferință, în cursul serii, că deținătorii de vize valabile Iran, Irak, Libia, Somalia, Sudan, Siria și Yemen, vizați de ordinul prezidențial de săptămâna trecută, nu mai sunt, deocamdată, supuși interdicției.