Donald Trump, despre Kim Jong-Un: La o vârstă foarte fragedă, a fost capabil să-şi asume puterea. Este un tip isteţ

Președintele american, Donald Trump, și-a reafirmat duminică voința de a îndepărta amenințarea nucleară nord-coreeană și l-a calificat pe liderul de la Phenian, Kim Jong-Un, ca fiind "un tip destul de isteț", transmit AFP și EFE.

RomaniaTV.net
30 apr. 2017, 19:15
Donald Trump, despre Kim Jong-Un: La o vârstă foarte fragedă, a fost capabil să-şi asume puterea. Este un tip isteţ

La o vârstă foarte fragedă, a fost capabil să-și asume puterea. Mulți oameni, sunt convins, au încercat să-i ia această putere, fie că a fost unchiul său sau alții”, a spus Trump, într-un interviu pentru programul „Face the Nation” pe canalul CBS.

Și el totuși a reușit să o mențină. Așa că, în mod evident, este un tip destul de isteț„, a declarat liderul american.

Legat de testele cu rachete balistice ale regimului nord-coreean, Donald Trump a subliniat că lucrează cu președintele chinez, Xi Jiping, unul din puținii interlocutori de care ascultă Phenianul, pentru a reduce tensiunile și a încerca să-l aducă pe calea rațiunii pe Kim Jong-Un.

Dacă pregătește un test nuclear, nu voi fi fericit. Și cred că de asemenea nici președintele chinez, care este un om foarte respectat, nu va fi fericit„, a afirmat Trump, care a marcat la acest sfârșit de săptămână primele o sută de zile la putere.

Despre posibilitatea ca SUA să recurgă la o soluție militară în fața acțiunilor Coreei de Nord, Trump a declarat: „Nu știu, vom vedea”.

Phenianul a realizat sâmbătă un nou test cu rachetă balistică. Aceasta aparent a explodat la câteva minute de la lansare, conform unor surse militare sud-coreene și americane.

SUA au cerut ajutorul Chinei pentru a determina Phenianul să revină la masa negocierilor, fără a elimina o acțiune militară.

La începutul lunii, Beijingul a cerut „prudență” tuturor părților după o altă lansare de rachetă balistică de către Coreea de Nord.