Donald Trump face recurs în justiţie. Preşedintele SUA blochează divulgarea declaraţiilor sale fiscale

Publicat: Miercuri, 24 Iulie 2019 08:33 // Actualizat: Miercuri, 24 Iulie 2019 08:52 // Sursa: romaniatv.net

Donald Trump a angajat o procedură în justiţie cu scopul de a împiedica o comisie parlamentară condusă de către democraţi să obţină declaraţiile sale fiscale la New York, unde se află sediul Trump Organization, conglomeratul din care fac parte activităţile sale imobiliare, relatează Reuters.

Un amendament legislativ adoptat în urmă cu două săptămâni de statul New York impune şefului administraţiei fiscale să împărtăşească declaraţii de venit şi avize de impozitare emise de către statul anumitor comisii ale Congresului Statelor Unite, în cazul în care acestea le solicită.

Însă, într-un recurs la tribunalul Disctrictului Columbia, avocaţii lui Trump au atacat marţi această prevedere, apreciind că ea încalcă drepturile constituţionale ale preşedintelui Statelor Unite şi că a fost adoptată ca ”represalii” faţă de politicile lui Trump, potrivit news.ro.

Preşedintele democrat al Comisiei administraţiei publice din cadrul Camerei Reprezentanţilor (Ways and Means) Richard Neal încearcă - în zadar, pentru moment - să obţină de la Departamentul Trezoreriei declaraţii de venit pe şase ani ale lui Donald Trump şi ale conglomeratului său de la New York.

Democraţii suspectează existenţa unui conflict de interese, potrivit news.ro.

Richard Neal nu a confirmat însă că ar intenţiona să se spirijine pe noua legislaţie fiscală a statului New York pentru a-şi atinge obiectivul.

De când a fost desemnat candidatul republicanilor în alegerile prezidenţiale din 2016, Trump refuză să-şi dezvăluie declaraţiile fiscale, aşa cum vrea tradiţia căreia i s-au supus predecesorii săi la funcţia supremă în Statele Unite.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
declaraţii fiscale Donald Trump impozitare legislaţie fiscală
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8730
RON
22 Oct
noapte 6 °
zi 23 °
Ultimele joburi adaugate
24 H