Donald Trump ia hidroxiclorochină, deşi nu este infectat. „Iau de o săptămână şi jumătate şi sunt încă aici!”

Președintele Donald Trump a anunțat că ia hidroxiclorochină preventiv, un tratament cu care se tratează malaria, în ciuda faptului că medicii i-au spus că nu este un medicament sigur. Acesta a declarat că vrea să aibă simptome mai ușoare în cazul în care se infectează cu coronavirus.

RomaniaTV.net
19 mai 2020, 05:23
Donald Trump ia hidroxiclorochină, deşi nu este infectat. „Iau de o săptămână şi jumătate şi sunt încă aici!”

Iau medicamentul de aproximativ o săptămână și jumătate și sunt încă aici, sunt încă aici. Ați fi surprinși să știți cât de multe persoane iau (medicamentul n.red.), în special cei din linia întâi Foarte mulți îl iau, și eu îl iau!„, a spus președintele într-o conferință de presă la Casa Albă.

Anunțul președintelui vine în contextul în care mai multe persoane care au fost în preajma sa, inclusiv agenți ai Serviciilor Secrete, au fost depistați cu coronavirus.

Trump a spus însă că și-a făcut testul și că nu este infectat.

Cât va costa vaccinul împotriva coronavirusului

Președintele Donald Trump a anunțat, vineri, că va lua în considerare varianta ca vaccintul împotriva Covid-19 să fie distribuit gratuit și că are speranța că va fi gata până la finalul anului, potrivit The Independent.

Întrebat de reporteri dacă vaccinul anti-Covid ar trebui să fie gratuit, președintele american a răspuns: „Analizăm varianta aceasta. Facem progrese în privința vaccinurilor. Vă voi da mai multe detalii în curând”.

Când vaccinul va fi gata, guvernul SUA va trimite toate avioanele, camioanele și soldații ca să ajute la distribuirea sa către cetățenii americani, cât de repede posibil”, a mai spus președintele SUA.

Pe de altă parte, experții în sănătate spun că termenul avansat de Trump pentru crearea vaccinului este unul optimist. Cei mai mulți oameni de știință vorbeste despre un termen de 12-18 luni pentru dezvoltarea unui tratament

Vaccin ieftin produs la Oxford

Adrian Hill, directorul Institutului Jenner, din cadrul Universității Oxford, a anunțat că vaccinul pe care îl dezvoltă în colaborare cu producătorul de medicamente AstraZeneca va fi disponibil la scară largă și va avea un preț accesibil, acessa fiind și obiectivul principal al proiectului.

Nu va fi un vaccin scump. Va fi nevoie de o singură doză de vaccin. Va fi distribuit în toată lumea și va fi produs în mai multe locații. Acesta este planul nostru”, a declarat Hill într-un interviu pentru Reuters, citat de Știrile Pro TV.

Vaccinul dezvoltat la Oxford se bazează pe un adenovirus modificat. El permite generarea unui puternic răspuns imunitar printr-o singură doză şi nu este vorba despre un virus care se replică, astfel încât ″nu poate cauza infecţie continuă la individul vaccinat″⁣.