Donald Trump, prima conferinţă de după alegeri: Doar timpul va decide cine e câştigător

Donald Trump a răbufnit la prima conferinţă de după alegeri. Acesta nu îşi recunoaşte înfrângerea, deşi Joe Biden a câştigat Georgia, primind astfel un avas electoral de 306 voturi. Trump spune că doar timpul va decide cine e câştigător.

14 nov. 2020, 10:45
Donald Trump, prima conferinţă de după alegeri: Doar timpul va decide cine e câştigător
Donald Trump, prima apariţie după alegeri

Donald Trump

a participat, vineri, la o conferinţă de presă privind stadiul vaccinului anti COVID-19.  Acesta a profitat de ocazie şi şi-a asumat meritele pentru rapiditatea cu care vaccinul va apărea.

„Timpul mediu de creare a vaccinului, incluzând testele clinice şi producţia, poate dura până la 12 ani. Cu ajutorul Operaţiunii Warp Speed, îl facem în mai puţin de un an”, a spus Donald Trump.

Donald Trump: Timpul ne va spune ce administraţie vom avea

Deşi numărul infectărilor este în creştere în SUA, Trump exclude posibilitatea unei carantinări totale.

„Cred că timpul ne va spune ce administraţie vom avea, dar orice se va întâmpla în viitor, cine ştie, vă pot spune că această administraţie nu va impune carantina totală”, a declarat Trump în timpul conferinţei de presă.

El şi-a încheiat discursul fără a răspunde întrebărilor jurnaliştilor. Aceasta a fost prima apariţie a lui Trump, de când a fost învins de adversarul său democrat.

Între timp, statele în care nu a fost ales încă un câştigător au venit cu cifre noi. Georgia a fost câştigată de Biden, iar Carolina de Nord îi revine lui Trump. Cu toate că Biden a câştigat un avans de 306 voturi, în continuare, republicanii îl susţin pe Trump în cursa pentru cel de-al doilea mandat.

Consilierul economic de la Casa Albă, Peter Navarro, a declarat vineri că presupune că va exista un „al doilea mandat al lui Trump”, în timp ce acesta se întrece în acuzaţii de fraudă electorală.

Navarro a făcut comentariile în faţa jurnaliştilor de la Casa Albă, înainte de apariţia publică a preşedintelui Trump care nu vorbise în public de câteva zile, scriind în schimb mesaje pe Twitter în care anunţa fraude în statele pe care Joe Biden le-a câştigat sau unde acesta conduce.

Citeşte şi Rezultat alegeri SUA. Presa: Joe Biden a câştigat cu 306 de electori, iar Donald Trump are numai 232

Reamintim că preşedintele ales Joe Biden a fost declarat învingător în Georgia (16 electori), iar Donald Trump în Carolina de Nord (15 electori), au precizat media citate, printre care CNN şi NBC. Joe Biden este primul democrat care câştigă votul din Georgia în ultimii 28 de ani. În Georgia voturile se renumără manual, iar în prezent există o diferenţă de 14.000 de voturi, motiv pentru care se consideră că Biden va câştiga.