Donald Trump îl invită la Washington pe Viktor Orban. Întrevederea va avea loc în 13 mai

Preşedintele american Donald Trump îl va primi pe premierul ungar Viktor Orban pentru discuţii la Casa Albă pe 13 mai, a anunţat ministrul de Externe al Ungariei, Peter Szijjarto, scrie Politico. Întâlnirea a fost confirmată de ambele ţări.

03 mai 2019, 08:25
Donald Trump îl invită la Washington pe Viktor Orban. Întrevederea va avea loc în 13 mai

„Ei sunt o superputere, noi suntem o ţară de mărime medie din Europa Centrală însă avem abordări similare pe subiecte importante”, a afirmat Szijjarto.

„De când preşedintele Trump a fost ales, încercările de a interveni în mod deschis în problemele interne ale Ungariei au fost eliminate  … sub Obama, au existat încercări publice de a interveni în problemele noastre interne, încercări spectaculoase”, a adăugat el,potrivit news.ro.

Citeşte şi Mike Pompeo avertizează: Rusia se va amesteca timp de decenii în alegerile din SUA.

Zoltan Kovacs, purtătorul de cuvânt al lui Orban, a scris pe Twitter că printre subiectele discutate vor fi cooperarea în apărare, relaţiile bilaterale, securitatea regională şi securitatea în sectorul energiei. În ceea ce priveşte energia, Szijjarto a declarat: „Americanii trebuie să înţeleagă că având în vedere infrastructura, suntem dependenţi de resursele Rusiei”, potrivit news.ro.

„Ne încurajează să diversificăm, să colaborăm şi cu ei, ceea ce este bine, ne-am bucura să facem acest lucru. Dar dacă compania lor, Exxon Mobil, nu exploatează gazele, ce putem face?”, a precizat el.


loading...