Donald Trump îl laudă pe Kim Jong-Un: Nu a ezitat să-şi execute unchiul. Câţi ca el s-ar fi impus în faţa generalilor

Candidatul republican în cursa nominalizării pentru Casa Albă, miliardarul Donald Trump, l-a elogiat pe dictatorul de la Phenian, Kim Jong-Un, în timpul unui discurs de campanie. El şi-a exprimat admiraţia pentru aşa-zisele calităţi ale actualului lider al Coreei de Nord.

11 ian. 2016, 10:48
Donald Trump îl laudă pe Kim Jong-Un: Nu a ezitat să-şi execute unchiul. Câţi ca el s-ar fi impus în faţa generalilor

La sfârşitul săptămânii trecute, republicanul Donald Trump, care urmăreşte să câştige alegerile primare în cursa pentru Casa Albă, şi-a exprimat de la tribună, în timpul unui discrus electoral, admiraţia sa faţă de tânărul lider de la Phenian, niumeni altul decât fiorosul dictator nord-coreean Kim Jong-Un.

Vorbind din tribună şi spunând din nou că musulmanii ar trebui să fie interzişi în SUA, Trump a început să îl laude pe tânărul lider de la Phenian. „Probabil că este „maniac”, dar „trebuie să i se acorde încredere”, a spus Trump. „Câţi tineri de vârsta lui – cred că avea 25 sau 26 de ani când a murit tatăl său – ar fi fost capabili să se impună în faţa generalilor. Nici nu-ţi trece prin minte. Cum a reuşit elsă facă toate astea?”, a adăugat aspirantul la cursa pentru Casa Albă, pentru a amuza audienţa. „Totuşi, nu ne putem amuza şi noi cu el … pentru că el are într-adevăr rachete şi arme nucleare”, scrie presa franceză. 

Citeşte şi Prima publicitate televizată a campaniei lui Donald Trump provoacă o nouă controversă VIDEO

Săptămâna trecută, Coreea de Nord a anunţat că a realizat cu succes testarea unei bombe cu hidrogen. În replică la acest test, Statele Unite au trimis un bombardier capabil să transporte o armă nucleară, care a survolat Coreea de Sud la mai puţin de 70 de kilometri distanţă de frontiera cu Coreea de Nord.

Nu este pentru prima oară când Donald Trump aduce elogii şefului unui stat străin care pare să nu fie pe placul Washingtonului şi nu numai acestuia. În decembrie, Trump l-a lăudat şi i-a luat apărarea liderului de la Kremlin, Vladimir Putin, când toată lumea îl critica din cauza anumitor decizii şi acţiuni ale acestuia atât îm ţara sa, cât şi pe plan internaţional.