Donald Trump, ironic la adresa mişcării #RESIST. Discursul preşedintelui american a stârnit râsete şi urale printre susţinătorii săi

Donald Trump critică într-un discurs recent mişcarea #RESIST. Preşedintele SUA susţine că acest fenomen provine dintr-un sistem corupt şi bolnav. 

RomaniaTV.net
12 dec. 2017, 20:20
Donald Trump, ironic la adresa mişcării #RESIST. Discursul preşedintelui american a stârnit râsete şi urale printre susţinătorii săi
Într-o înregistrare video a transmisiunii Fox News, Donald Trump ia peste picior mișcarea devenită celebră sub numele de #RESIST, preluată, după cum se știe și în România.
 
 „Ei își spun rezistență. Ați văzut acele semne rezist, rezist”, a spus Trump, gesticulând și imitându-i pe cei din mișcarea rezistenței. „„Eu îi iubesc pe acești tipi, ia uitați-vă la ei: „Negri pentru Trump!” – vă iubesc!”, a spus președintele, referindu-se la câteva persoane aflate în publicul ce asista la discurs și care aveau pancarte cu acest slogan.
 
 „Acești rezistenți rezistă. Și Hillary a rezistat și știți ce s-a întâmplat? A pierdut alegerile cu brio!”, a adaugat președintele american, în aplauzele și ovațiile audienței.
 
Dar știți la ce rezistă? Ei sunt cei care rezistă în fața progresului. Ei rezistă în fața schimbării. Pentru că le pasă doar să protejeze ceea ce au reușit ei să facă,  și anume să controleze țara și nu în avantajul vostru”, a mai spus Trump.
 
„Știți la ce rezistă, de fapt? Rezistă la voința poporului american. La asta rezistă, de fapt”, a acuzat președintele american, denunțând sistemul corupt și bolnav din care, spune el, provine acest fenomen.

Mișcarea Rezist a luat naștere în SUA, urmând ca apoi, protestele din România, din Piața Victoriei să se se desfășoare sub aceeași denumire. Totul a început cu ordonanța 13, care a strâns mii de protestatari, urmând ca apoi manifestațiile să continue timp de aproape un an.