Donald Trump l-a concediat pe şeful Agenţiei pentru securitate cibernetică. Acesta contestase acuzaţii de fraudă la alegerile prezidenţiale din SUA

Donald Trump a anunţat concedierea lui Chris Krebs, şeful Agenţiei pentru securitatea infrastructurii şi securitate informatică, care a contestat afirmaţiile preşedintelui că au existat fraude la alegerile prezidenţiale din SUA.

18 nov. 2020, 11:43
Donald Trump l-a concediat pe şeful Agenţiei pentru securitate cibernetică. Acesta contestase acuzaţii de fraudă la alegerile prezidenţiale din SUA

„Declaraţia recentă a lui Chris Krebs privind securitatea alegerilor din 2020 a fost extrem de inexactă, deoarece au existat nereguli şi fraude masive”, a scris preşedintele Trump, pe Twitter., după ce şeful agenţiei a contestat practic afirmaţiile preşedintelui că au existat fraude la alegerile prezidenţiale din SUA. „Prin urmare, Chris Krebs a fost demis din funcţia de director al agenţiei pentru securitatea infrastructurii şi securitate informatică, cu efect imediat„.

Săptămâna trecută, această agenţie a declarat că alegerile din 2020 au fost „cele mai sigure din istoria americană„.

Citeşte şi Donald Trump speră ca toate trupele americane din Afganistan şi Irak să fie repatriate până în luna mai

La rândul său, Krebs a apelat, de asemenea, la Twitter pentru a respinge afirmaţiile false de fraudă electorală, des promovate de Donald Trump.

În calitate de director al agenţiei, Krebs a fost unul din înalţii oficiali americani care a contribuit la asigurarea securizării infrastructurii de votare faţă de riscul unor imixtiunii externe sau a unor fraudelor interne.

Totuşi, Robert O’Brien, consilierul pentru Securitate Naţională al lui Donald Trump, preşedintele în funcţie al SUA, a părut să confirme luni după-amiază victoria lui Joe Biden în scrutinul prezidenţial, semnalând că Administraţia de la Washington pregăteşte o „tranziţie profesionistă”.

„Dacă se stabileşte că Biden şi Harris sunt câştigători, iar, în mod evident, lucrurile par a fi aşa acum, vom avea o tranziţie foarte profesională la Consiliul pentru Securitate Naţională”, a declarat Robert O’Brien, referitor la alegerile prezidenţiale din SUA.