Donald Trump l-a invitat la Casa Albă pe câinele militar erou care a participat la lichidarea liderului islamist al-Bagdadi

Preşedintele american Donald Trump a anunţat joi că îl va primi săptămâna viitoare la Casa Albă pe Conan, câinele militar care a participat la operaţiunea în care liderul grupării teroriste Stat Islamic, Abu Bakr al-Baghdadi, şi-a găsit sfârşitul.

31 oct. 2019, 10:47
Donald Trump l-a invitat la Casa Albă pe câinele militar erou care a participat la lichidarea liderului islamist al-Bagdadi

”Un fotomontaj foarte frumos, dar versiunea ‘reală’ a lui Conan va părăsi Orientul Mijlociu şi va veni la Casa Albă săptămâna viitoare”, a anunţat Trump pe Twitter, însoţindu-şi mesajul de o fotografie modificată în Photoshop în care apare câinele militar cu menţiunea ”erou american”, scrisă cu majuscule. Doar că, în fotomontaj, Conan pare a se afla deja la Casa Albă, în timp ce preşedintele Trump îi agaţă la gât o medalie.

Există deja o fotografie de la o ceremonie din 2017 în care Donald Trump decora un medic militar care a participat la războiul din Vietnam. În fotografia postată pe Twitter de Trump şi pe care a preluat-o de la site-ul de ştiri conservator Daily Wire, chipul veteranului de război a fost înlocuit cu cel al câinelui militar.

Conan a devenit erou naţional în SUA de când Trump a dezvăluit că l-a urmărit pe Al-Baghdadi într-un tunel, iar liderul SI, încolţit, a ales să-şi detoneze centura cu explozibili pe care o avea asupra lui pentru a nu fi capturat de forţele americane, potrivit Agerpres.

Citeşte şi A furnizat informaţii ce au dus la lichidarea lui Abu Bakr al-Baghdadi. Cine va primi recompensa de 25 de milioane de dolari

Câinele militar a fost rănit în operaţiunea în care şi-a pierdut viaţa Al-Baghdadi şi în care au murit şi doi dintre copiii săi.

”K-9 al nostru, cum li se spune. Eu îi spun câine. Un câine frumos, un câine talentat, care a fost rănit şi recuperat (de militari)”, a declarat Trump la sfârşitul săptămânii trecute într-un discurs la Casa Albă.

Conan face parte din rasa belgiană Ciobănesc Malinois, aceeaşi rasă folosită de militarii americani în operaţiunea care s-a soldat cu uciderea liderului Al Qaida, Osama Bin Laden, în 2011.


loading...