Donald Trump, la summit-ul G20. Atmosfera este foarte tensionată: Este în joc suprevieţuirea Occidentului

Publicat: Joi, 06 Iulie 2017 18:20 // Actualizat: Joi, 06 Iulie 2017 18:20 // Sursa: romaniatv.net

Președintele american Donald Trump a sosit joi după-amiază la Hamburg, în Germania, pentru a participa la summitul G20 - grupul marilor țări industrializate și economiilor emergente - într-un climat extrem de tensionat.

Foto: Reuters

Avionul său a aterizat pe aeroportul Helmut Schmidt în jurul orei locale 15:55 (13:55 GMT) venind de la Varșovia, unde Trump a participat la summitul "Inițiativei celor Trei Mări" și a criticat în termeni duri Rusia.
Donald Trump urmează să aibă o primă întâlnire personală vineri, la Hamburg, cu președintele Rusiei, Vladimir Putin, în marja summitului G20.

Cu o expresie gravă întipărită pe față, el a coborât după zece minute treptele scării avionului împreună cu soția sa, care purta ochelari de soare.

După ce a salutat oficialitățile, cuplul prezidențial american s-a urcat într-un elicopter în culorile SUA, înconjurat de mai multe elicoptere militare.

Această reuniune, programată pentru vineri și sâmbătă, a șefilor de stat și de guvern din țările cele mai puternice din lume, se va desfășura într-un climat tensionat din cauza mai multor crispări diplomatice, dezacorduri profunde între SUA și membrii G20 și din cauza unor importante manifestații, potențial violente, așteptate în orașul ultrasecurizat, potrivit Agerpres.

Citeşte şi Donald Trump denunţă în Polonia "comportamentul destabilizator" al Rusiei şi cere statelor NATO să îşi respecte obligaţiile financiare

Criticând rolul "destabilizator" pe care îl atribuie Rusiei, el a afirmat de asemenea la Varșovia că supraviețuirea Occidentului este în joc.

Coreea de Nord, Siria, tensiuni în Golf: sunt tot atâtea dosare diplomatice fierbinți, care vor fi evocate evident în cursul dezbaterilor în cadrul G20.

Grupul va aborda două probleme esențiale: lupta împotriva schimbărilor climatice după decizia americană de a se retrage din Acordul de la Paris și liberul schimb pe care administrația Trump afirmă că vrea să-l controleze mai strict pentru a păstra locurile de muncă americane.

Șefii de stat și de guvern vor publica un comunicat comun sâmbătă după-amiază.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8744
RON
25 Oct
noapte 12 °
zi 18 °
Ultimele joburi adaugate
24 H