Donald Trump lasă Europa fără tratament împotriva COVID-19. A cumpărat stocurile de medicamente pentru următoarele trei luni

SUA au cumpărat practic toate stocurile pentru următoarele trei luni de Remdesivir, unul dintre cele două medicamente care s-au dovedit eficiente împotriva Covid-19. Mișcarea, care lasă fără acces la acest medicament Europa și nu numai, și creează îngrijorare.

01 iul. 2020, 11:51
Donald Trump lasă Europa fără tratament împotriva COVID-19. A cumpărat stocurile de medicamente pentru următoarele trei luni

Remdesivir, primul medicament aprobat de autoritățile din SUA și Europa pentru a trata Covid-19, este produs de Gilead și și-a dovedit eficiența în recuperarea mai rapidă a pacienților cu coronavirus. Au fost consumate deja primele 140.000 de doze, furnizate pentru studiile medicale din întreaga lume.

Administrația Trump a cumpărat acum peste 500.000 de doze, ceea ce reprezintă toată producția Gilead pentru iulie și 90% din august și septembrie.

SUA au preluat accesul la cea mai mare parte a distribuției acestui medicament, deci nu există nimic pentru Europa„, a spus dr. Andrew Hill, într-o declarație la Universitatea Liverpool. „Președintele Trump a încheiat o afacere uimitoare pentru a asigura americanilor acces la primul tratament autorizat pentru Covid-19„, a declarat secretarul american pentru sănătate, Alex Azar.

Citeşte şi Bulgaria se pregăteşte de al doilea val de coronavirus. Premierul Boiko Borisov a convocat de urgenţă Grupul Operativ

În măsura posibilităților, dorim să ne asigurăm că orice pacient american care are nevoie de Remdesivir îl poate primi. Administrația Trump face tot ce îi stă în putere pentru a afla mai multe despre tratamentele care să salveze viața pacienților Covid-19 și pentru a asigura accesul la acestea pentru poporul american„, a adăugat el. Medicamentul este produs de compania farmaceutică americană Gilead, care a stabilit deja prețul cu care va vinde o doză către companiile guvernamentale din țările dezvoltate: 390 de dolari, scrie Bloomberg. Pentru tratamentul unui pacient este nevoie de șase doze, costul total fiind de 2.340 de dolari.