Donald Trump, mai încrezător ca oricând că va rămâne preşedinte. „Vom învinge! Veţi vedea rezultatele săptămâna viitoare”

Preşedintele în exerciţiu al SUA, Donald Trump, a postat marţi un mesaj misterios pe Twitter în care şi-a anunţat alegătorii că va rămâne la Casa Albă după numărătoarea totală a voturilor.

10 nov. 2020, 14:11
Donald Trump, mai încrezător ca oricând că va rămâne preşedinte. „Vom învinge! Veţi vedea rezultatele săptămâna viitoare”

Vom învinge! Facem mari progrese. Rezultatele încep să vină săptămâna săptămâna viitoare! Make America Great Again!„, a scris Donald Trump pe Twitter, marţi după-amiază. 

Mesajul preşedintelui în exerciţiu a strânit o furtună în mediul online, în doar o oră având peste 55.000 de redistrubuiri, aproape 300.000 de like-uri şi aproape 30.000 de comentarii. „Trump trebuie să câştige aceste alegeri, el ar trebui să fie preşedinte. Voi părăsi această ţară! Mă mut cu familia în Alaska„, este unul dintre comentariile de susţinere, în timp ce un alt internaut îl îndeamnă să continue lupta „până când fiecare vot este numărat şi contabilizat”.

Citeşte şi Politica în familie: o româncă stabilită în SUA îl susţine pe Biden, iar soţul ei pe Trump. Ce argumente au cei doi

Echipa de campanie a preşedintelui american în exerciţiu Donald Trump a formulat un recurs la un tribunal federal, în Pennsylvania, cu scopul de a-i împiedica pe oficialii locali să certifice victoria lui Joe Biden în acest stat.

Echipa de campanie a lui Trump şi doi alegători acuză în această plângere depusă luni sistemul de vot prin corespondenţă din Pennsylvania de „lipsă de transparenţă şi verificabilitate”, spre deosebire de votul în persoană.

Oficialii electorali din acest stat sunt acuzaţi de încălcarea Constituţiei Statelor Unite prin crearea unui „sistem ilegal” care prevede o supervizare mai importantă în privinţa votului în persoană decât a votului prin corespondenţă.