Donald Trump, mesaj pentru preşedintele Klaus Iohannis cu prilejul Zilei Naţionale a României

România este un aliat nepreţuit atât pentru Statele Unite ale Americii, cât şi pentru Alianţa Nord-Atlantică, afirmă preşedintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, în mesajul transmis preşedintelui României, Klaus Iohannism, cu prilejul Zilei Naţionale a României.

RomaniaTV.net
01 dec. 2019, 13:54
Donald Trump, mesaj pentru preşedintele Klaus Iohannis cu prilejul Zilei Naţionale a României

Președintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, a transmis preşedintelui Klaus Iohannis, un mesaj cu prilejul Zilei Naționale a României.

„Dragă domnule Președinte,

În numele poporului american, vă felicit pe dumneavoastră și poporul român cu ocazia celei de-a 101 aniversări a Zilei Naționale a României pe 1 Decembrie.

Cu această ocazie, aș dori să subliniez că România este un aliat neprețuit atât pentru Statele Unite ale Americii, cât și pentru Alianța Nord-Atlantică.

Salutăm angajamentul ferm al României în ceea ce privește partajarea responsabilităților și securitatea transatlantică și ne dorim să construim în continuare pe fundamentul Parteneriatului nostru Strategic în următorii ani.

Totodată, doresc să-mi exprim aprecierea pentru devotamentul României cu privire la consolidarea valorilor noastre comune ale democrației, statului de drept și economiei de piață libere.

Vă rog să primiți cele mai bune urări cu ocazia sărbătorii Zilei Naționale din acest an.

Cu sinceritate, Donald J. Trump”, este mesajul transmis de Donald Trump si prezentat de Administraţia Prezidentială.

Anterior, şi Secretarul de stat al Statelor Unite ale Americii, Mike Pompeo, a transmis un mesaj de Ziua Naţională a României în care apreciază dezvoltarea parteneriatului strategic şi a relaţiilor dintre cele două naţiuni. 

„Cu ocazia Zilei Naţionale a României, doresc să îi felicit pe toţi românii în numele Guvernului Statelor Unite.

Naţiunile noastre sunt prietene, Aliate şi partenere şi mă bucur să văd că Parteneriatul nostru Strategic, relaţia noastră economică şi legăturile interpersonale dintre noi devin mai puternice cu fiecare an. Preţuim profund contribuţiile României la misiunile NATO, precum şi spiritul de conducere al ţării dumneavoastră în ce priveşte securitatea regională şi dezvoltare energetică.
În cursul acestei luni vom aniversa 30 de ani de la Revoluţia română din 1989. Aplaudăm eforturile susţinute şi sacrificiile făcute de poporul român pentru a construi o Românie liberă, democratică şi mai prosperă.”, a transmis Mike Pompeo, mesajul fiind postat pe pagina de Facebook a ambasadei SUA la Bucureşti.