Donald Trump, mesaj ŞOCANT despre coronavirus. „A fost o binecuvântare de la Dumnezeu că l-am luat” – VIDEO

Preşedintele american Donald Trump a declarat că a fost "o binecuvântare de la Dumnezeu" faptul că a contractat noul coronavirus. După ce s-a infectat cu COVID-19, liderul de la Casa Albă a fost supus unor tratamente experimentale pe care a promis că le va oferi gratuit tuturor americanilor.

RomaniaTV.net
08 oct. 2020, 06:20
Donald Trump, mesaj ŞOCANT despre coronavirus. „A fost o binecuvântare de la Dumnezeu că l-am luat”  – VIDEO

Dornic să-şi relanseze campania electorală pentru prezidenţiale, Donald Trump a mărturisit că se simte bine, în timpul recuperării de pe urma COVID-19, la două zile de la externarea din spitalul militar Walter Reed, transmite agenţia Reuters, citată de Agerpres.

„Cred că a fost o binecuvântare de la Dumnezeu că l-am luat (virusul). A fost o binecuvântare mascată”, a declarat Donald Trump, într-un mesaj video publicat pe contul său de Twitter.

Preşedintele american a precizat că a primit un tratament dezvoltat de compania Regeneron Pharmaceuticals care i-a permis să constate personal cât de eficient poate fi.

Donald Trump a fost criticat pentru reacţia tardivă în a contracara pandemia care a ucis peste 210.000 de americani şi pentru că şi-a pus în pericol personalul prin descurajarea purtării măştilor la Casa Albă. După ce s-a infectat cu COVID-19, preşedintele american a vorbit şi despre un tratament de la Eli Lilly and Co.

„Vreau să obţin pentru voi ceea ce am primit eu. Şi îl voi face să fie gratuit”, a afirmat Trump, conform sursei citate.

Controverse la Casa Albă despre revenirea lui Donald Trump după infectarea cu COVID

Reuters precizează că nu este clar când a fost înregistrat mesajul video. În clip, Donald Trump precizează că a revenit la Casa Albă „în urmă cu o zi”, ceea ce sugerează că înregistarea datează de marţi. Mark Meadows, şeful Cancelariei Prezidenaţiale din SUA, afirmă, în schimb, că înregistrarea a fost realizată miercuri.

Publicarea mesajului video survine în contextul în care Casa Albă a dat asigurări că Donald Trump, în vârstă de 74 de ani, a revenit, miercuri, la Biroul Oval, unde a fost informat despre discuţiile privind planul de stimulare a economiei şi despre uraganul Delta.

Un oficial de la Casa Albă a precizat că Trump a intrat în biroul său, venind din Grădina cu trandafiri, pentru a evita să traverseze holurile clădirii, riscând astfel să-i expună pe alţii la coronavirus.

În ciuda bolii sale, Trump caută căi de a-şi transmite mesajul electoral şi de a reduce avansul luat de adversarul său democrat JoeBiden în state-cheie.

Mesajul video de miercuri pare a fi adresat în acest sens. De asemenea, Trump a vorbit prin telefon cu prim-ministrul britanic Boris Johnson, care s-a aflat el însuşi la terapie intensivă în primăvară din cauza COVID-19.

Premieră în Europa. Institutul Matei Balş testează tratamentul cu anticorpi luat de Donald Trump împotriva coronavirusului