Donald Trump nu mai are acces la reţelele de socializare. Şi Youtube a anunţat că îi suspendă contul

YouTube a anunțat că suspendă pentru cel puțin o săptămână canalul video al președintelui american Donald Trump, pentru încălcarea politicilor sale de conținut.

13 ian. 2021, 10:21
Donald Trump nu mai are acces la reţelele de socializare. Şi Youtube a anunţat că îi suspendă contul

YouTube rămăsese ultima mare platformă social media care nu l-a sancționat pe Donald Trump. Anterior, Facebook l-a suspendat pe termen nedefinit, iar Twitter i-a închis definitiv contul. Acum, un video recent care incita la violență a fost șters de pe canalul YouTube al lui Donald Trump. Aceștia nu au dat detalii despre video, dar au precizat că, după o săptămână, vor reevalua decizia.

Citeşte şi Twitter a pierdut 5 miliarde de dolari din valoarea de piaţă, după ce i-a suspendat definitiv contul lui Donald Trump. Acţiunile au scăzut brusc până la 12%

După o examinare atentă, în contextul îngrijorărilor provocate de posibile incitări la violență, am eliminat conținut încărcat pe canalul Donald J. Trump și am emis o sancțiune pentru încălcarea politicii noastre privind incitarea la violență. Ca atare, în acord cu politica noastră de sancțiuni, pe acest canal nu se va mai putea încărca conținut și nu se va mai putea transmite livestream pentru cel puțin șapte zile, perioadă care ar putea fi prelungită”, se arată într-un comunicat al companiei YouTube, citat de CNN.

Compania a mai precizat că va bloca și comentariile la clipurile video de pe canalul președintelui. Potrivit politicii YouTube, la a doua sancțiune va primi o suspendare de două săptămâni, iar la a treia i se va închide canalul definitiv.


loading...