Donald Trump nu va bloca audierea fostului director al FBI, James Comey

Președintele american Donald Trump nu va invoca privilegiul executiv pentru a bloca audierea fostului director al FBI, James Comey, programată în această săptămână în Congresul SUA, a anunțat luni Casa Albă.

RomaniaTV.net
05 iun. 2017, 20:19
Donald Trump nu va bloca audierea fostului director al FBI, James Comey

„Pentru a înlesni o examinare rapidă și completă a faptelor dorită de Comisia pentru informații a Senatului, președintele Trump nu va invoca privilegiul executiv în privința audierii programate a lui James Comey”, a declarat reporterilor purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Sarah Sanders.

Comey conducea ancheta Biroului Federal de Investigații cu privire la presupusul amestec al Rusiei în alegerile prezidențiale americane de anul trecut, în momentul în care a fost concediat luna trecută de președintele Trump, potrivit Agerpres.

DPA amintește că James Comey urmează să se prezinte joi, la ora locală 10 a.m, în fața Comisiei pentru Informații a Senatului SUA pentru o audiere publică pe tema presupusei implicări ruse în alegerile prezidențiale din SUA, după care se va adresa senatorilor în privat, în aceeași zi.