Donald Trump nu vrea să stea la aceeaşi masă cu jurnaliştii acreditaţi la Casa Albă

Preşedintele Donald Trump a anunţat sâmbătă noaptea că nu va participa la primul său Dineu al Corespondenţilor de la Casa Albă. Acest eveniment a devenit deja o tradiţie pentru administraţia prezidenţială şi atrage în fiecare an sute de celebrităţi, politicieni şi jurnalişti de seamă, transmite Reuters.

26 feb. 2017, 09:02
Donald Trump nu vrea să stea la aceeaşi masă cu jurnaliştii acreditaţi la Casa Albă

Preşedintele Trump a decis să nu participe la primul său Dineu al Corespondenţilor de la Casa Albă . ”Nu voi participa în acest an la Dineul Asociaţiei Corespondenţilor de la Casa Albă. Vă doresc nu mai bine să să aveţi o seară minunată”, a scris Donald Trump într-un mesaj postat pe Twitter.

Miliardarul republican a avut încă din campanie o relaţie tensionată cu presa americană, iar lucrurile nu s-au îmbunătăţit după învestirea sa la Casa Albă. Donald Trump i-a catalogat drept ”inamicii poporului” pe jurnalişti şi-a criticat dur anumite instituţii de presă care i-au prezentat administraţia într-o lumină negativă.

Practic, orice publicaţie deranjantă a devenit peste noapte o organizaţie de ”ştiri false” pentru Donald Trump. Asociaţia Corespondenţilor de la Casa Albă a anunţat în schimb că va organiza în continuare evenimentul de pe 29 aprilie, în ciuda absenţei preşedintelui Trump.

Citeşte şi Crezi că poţi intui viitoarele mişcări ale lui Donald Trump? Cele mai tari pariuri legate de preşedintele SUA

Dineul Corespondenţilor atrage în fiecare an vedete hollywoodiene, politicieni, şi jurnalişti, iar preşedintele ţine un discurs amuzant şi glumeţ la acest eveniment. ”Acest dineu a fost şi va continua să fie o celebrare a primului amendament şi a rolului important jucat de mass-media independentă într-o republică sănătoasă”, a declarat preşedintele Asociaţiei Corespondenţilor de la Casa Albă, Jeff Mason.

Ronald Reagan a fost ultimul preşedinte care a ratat în 1981 un Dineu al Corespondenţilor de la Casa Albă. Însă, fostul preşedintele republican a avut o scuză bună, întrucât fusese împuşcat într-o încercare eşuată de asasinare.

Bloomberg News şi NY Times au anunţat că vor renunţa anul acesta la after-party-urile extravagante, care urmau de regulă Dineului de la Casa Albă. Reprezentanţii Casei Albe au decis vineri să excludă de la o informare instituţii media liberale, precum NY Times, CNN, Politico, The Los Angeles Times şi BuzzFeed.