Donald Trump prevede sfârşitul epidemiei de coronavirus: „O să se facă mai cald şi virusul o să fie slăbit”

Preşedintele american a postat vineri pe Twitter un mesaj în care asigură că SUA colaborează îndeaproape cu China pentru a opri răspândirea coronavirusului şi face şi o predicţie personală.

RomaniaTV.net
10 feb. 2020, 17:54
Donald Trump prevede sfârşitul epidemiei de coronavirus: „O să se facă mai cald şi virusul o să fie slăbit”

Trump crede că epidemia de coronavirus va pierde din intensitate începând cu luna aprilie, când vremea se încălzeşte, slăbind astfel virusul.

„Tocmai am avut o lungă şi productivădiscuţie telefonică cu preşedintele Xi al Chinei. Este puternic şi foarte concentrat la a conduce contraatacul împotriva coronavirusului. Crede că fac o treabă foarte bună, chiar construind spitaleîn câteva zile. Nimic nu e uşor, dar va avea succes, mai ales când vremea va începe să se încălzească şi sperăm ca virusul să înceapă să slăbească şi, apoi, să dispară. În China există o disciplină de fier, iar preşedintele Xi conduce o operaţiune care va avea un mare succes. Lucrăm în strânsă legătură cu China pentru a-i ajuta!”, a postat Trump.

Cu toate că preşedintele american este foarte încrezător în această rezolvare „meteorologică” a epidemiei, specialiştii avertizează că nu există garanţii în acest sens, pentru că încă nu se ştiu destule despre coronavirus, astfel încât să poată fi anticipată evoluţia sau dispariţia sa.

„Ar fi o neglijenţă să presupunem că lucrurile se vor calma odată cu venirea primăverii şi a verii”, a declarat pentru CNN doctorul Peter Hotez, decanul Şcolii Naţionale de Medicină Tropicală de la Colegiul de Medicină Baylor din Texas. 

„Speranţa lui este şi a nostră, dar nu avem date care să arate că aşa se va întâmpla. E un virus respirator şi ştim că acestea sunt sezoniere, dar nu mereu. Am putea spera că, odată cu venirea primăverii, virusul va începe să piardă din intensitate, dar nu putem fi siguri de asta”, a adăugat Dr. William Schaffner, specialist în boli infecţioase la Centrul Medical al Universităţii Vanderbilt.

 

 

loading...
Partenerii noștri