Donald Trump promite că va reduce costurile pentru ridicare zidului la graniţa cu Mexic

Preşedintele Donald Trump a respins sâmbătă după-amiază informaţiile apărute în presa americană, potrivit cărora ridicarea zidului la graniţa mexicană va depăşi costurile anticipate, şi a promis că va reduce costurile finale pentru construcţia controversată, transmite Reuters.

RomaniaTV.net
11 feb. 2017, 18:11
Donald Trump promite că va reduce costurile pentru ridicare zidului la graniţa cu Mexic

„Citesc că marele zid de la graniţă va costa mai multe decât a anticipat iniţial guvernul, însă nu m-am implicat încă în design sau negocieri. Atunci când voi face asta, costurile vor coborî aşa cum s-a întâmplat cu programul Air Force One sau cu avioanele de luptă F-35”, a scris Donald Trump într-un mesaj postat pe Twitter.

Jurnaliştii Reuters au publicat în urmă cu două zile un document intern al Departamentului pentru Securitate Internă. Angajaţii departamentului au estimat că ar putea să fie nevoie de 21,6 miliarde de dolari pentru finalizarea construcţiei de la graniţa SUA-Mexic.

Trump a anunţat la finele lunii ianuarie că administraţia sa a reuşit să reducă cu 600 de milioane de dolari costurile pentru achiziţionarea a 90 de avioane de luptă F-35, după ce a purtat negocieri cu reprezentanţii companiei Lockheed Martin. Însă, analiştii au minimalizat importanţa acestor reduceri, precizând că Lockheed Martin era determinată de câteva luni să reducă preţurile pentru ţările implicate în programul F-35.

Ridicarea zidului la graniţa dintre Statele Unite şi Mexic a reprezentant una dintre cele mai importante promisiuni ale campaniei lui Donald Trump. De asemenea, miliardarul republican a susţinut că îi va obliga pe liderii mexicani să ramburseze costurile pentru ridicare zidului destinat să pună capăt imigraţiei.

Citeşte şi Zidul de la frontiera SUA-Mexic va costa peste 21 de miliarde de dolari