Donald Trump promite marea cu sarea pentru a reveni în sondaje în competiţia cu Hillary Clinton

Pentru a-și reduce căderea în sondaje, candidatul republican la Casa Albă Donald Trump a mutat luni dezbaterea asupra economiei, propunând o serie de măsuri-șoc într-un domeniu în care consideră că Hillary Clinton este vulnerabilă, relatează AFP, DPA și Reuters.

08 aug. 2016, 19:41
Donald Trump promite marea cu sarea pentru a reveni în sondaje în competiţia cu Hillary Clinton

Într-un discurs susținut la clubul economic din Detroit, capitala industriei americane de automobile, omul de afaceri a propus un moratoriu privind orice noi reglementări și o scădere generală a impozitelor, caracterizând cei opt ani de mandat ai lui Barack Obama drept o povară pentru antreprenori.

Orașul Detroit este exemplul grăitor al eșecului politicii economice al adversarei mele„, a declarat candidatul republican. Intervenția a fost întreruptă în mai multe rânduri de manifestanți favorabili contracandidatei sale democrate.

Ea este candidata trecutului. Noi suntem viitorul”, a spus Trump despre Hillary Clinton, prezentată drept moștenitoarea erei Obama.

Miliardarul populist a denunțat din nou tratatele de liber-schimb. „Hillary Clinton a susținut acordurile comerciale care au făcut acest oraș să-și piardă slujbele și bogăția”, a declarat Donald Trump, făcând referire la tratatul semnat de Bill Clinton în 1993 cu Mexic și Canada.

Candidatul republican a spus că va propune o reformă a taxelor care va aduce cea mai mare revoluție în domeniu din era fostului președinte Ronald Reagan.

El a subliniat că planul său economic „contrastează ca ziua de noapte” cu cel al democratei Hillary Clinton.

Trump a spus că mulți muncitori din SUA vor beneficia de o scădere până la zero a impozitului de venit în baza planului său și că portițele legale care serveau anumite interese speciale vor fi eliminate.

Republicanul a subliniat că planul său va da un impuls pentru „repornirea Americii”. „Este un lucru posibil și nici măcar nu va fi greu”, a spus Trump.

Donald Trump a precizat că va reduce „masiv reglementările” guvernului, apreciind că excesul de reglementare costă SUA două trilioane de dolari anual.

Voi avea un scop care primează când vine vorba de reglementare: vreau ca joburile și bogăția să rămână în America„, a afirmat omul de afaceri.

Este timpul să renunțăm la ancora care ne trage în jos„, a spus el, precizând că va institui „un moratoriu temporar” asupra oricăror noi reglementări.

Nu mai câștigăm. Dar când voi fi președinte vom începe din nou să câștigăm. Grupa mare„, a dat asigurări candidatul republican la președinția SUA.

Printre propunerile concrete ale lui Trump se numără reducerea impozitului pe venit de la 39,6% la 33% și cea a impozitului pe profitul societăților de la 35% la 15%.