Donald Trump reacţionează la comparaţiile dintre gesturile sale şi salutul nazist al lui Hitler: Sunt RIDICOLE

Donald Trump, favoritul din alegerile primare republicane, s-a declarat marți uluit de faptul că unii au interpretat gestul pe care îl face în fața susținătorilor săi drept un salut nazist.

09 mart. 2016, 08:02
Donald Trump reacţionează la comparaţiile dintre gesturile sale şi salutul nazist al lui Hitler: Sunt RIDICOLE

„E ridicol”, i-a răspuns el unui jurnalist de la NBC care l-a abordat la telefon. „Până la acest apel telefonic nici nu știam că acest lucru pune vreo problemă. Toată lumea din sală ridică mâna, ne amuzăm”, a spus Trump.

La mai multe mitinguri care au avut loc după reuniunea electorală de sâmbătă din Orlando, statul Florida, candidatul republican a cerut mulțimii să ridice mâna dreaptă și să jure că va vota într-adevăr pentru el în timpul alegerilor primare.

O fotografie a scenei publicată de o jurnalistă de la Washington Post pe Twitter, făcută din spatele sălii, a suscitat comparații cu salutul nazist pe rețeaua de socializare, chiar dacă mâinile celor mai mulți dintre susținători erau ridicate spre plafon, nu drept în față. Mulți nu au brațul întins și Donald Trump însuși are palma ridicată, însă mână pliată din cot, în maniera aleșilor care depun jurământul înainte de a prelua o funcție.

„Ei nu au făcut decât să-și ridice mâna ca pentru a vota, nu în formă de salut”, a spus Donald Trump marți la postul de televiziune ABC.

Cu toate acestea, el a declarat că se va gândi dacă le va mai cere acest gest susținătorilor săi. „În mod cert, mă voi gândi la asta, pentru că nu vreau să jignesc pe nimeni”, a spus el la NBC.

Aceste interpretări pe rețelele de socializare vin să se adauge declarației președintelui mexican, Enrique Pena Nieto, care și-a exprimat luni regretul în legătură cu „retorica stridentă” a candidatului american și care a comparat ascensiunea lui Donald Trump cu instalarea la putere a lui Benito Mussolini și Adolf Hitler. Cu toate acestea, președintele mexican nu a făcut referire la gestul pe care îl face Trump în prezența susținătorilor săi.