Donald Trump revizuieşte ACORDUL NUCLEAR cu IRANUL. SUA invocă provocări cu un război total

Secretarul de Stat Rex Tillerson a acuzat Iranul de ”provocări alarmante continue” care urmăresc destabilizarea Orientului Mijlociu şi subminarea intereselori Americii în acea regiune, informează BBC.

20 apr. 2017, 09:05
Donald Trump revizuieşte ACORDUL NUCLEAR cu IRANUL. SUA invocă provocări cu un război total

Preşedintele Donald Trump a ordonat o revizuire a acordului nuclear cu Iranul, dar cu toate acestea, SUA admite că Teheranul se află în conformitate cu înţelegerea din 2015. „Iranul neverificat are potenţialul de a parcurge acelaşi traseu pe care l-a urmat Coreea de Nord”, a spus Tillerson.

Iranul a negat în repetate rânduri acuzaţiile lansate de Vest conform cărora încearcă să dezvolte arme nucleare, informează Mediafax.

Marţi, Washingtonul a acuzat Coreea de Nord că încearcă ”să provoce ceva”, după ce Phenianul a încercat, fără succes, să efectueze un test balistic, în weekend.

Ca răspuns, Coreea de Nord a spus că de acum astfel de teste vor avea loc săptămânal şi a ameninţat cu ”război total” în cazul în care armata SUA face vreo mişcare.

Citeşte şi Armata americană ia în calcul să intercepteze rachete nord-coreene în cursul unor teste

Miercuri, Tillerson a spus că reviziuirea acordului cu Iran nu se va axa doar pe conformitatea Teheranului în ceea ce priveşte armele nucleare, ci şi acţiunile ţării în Orientul Mijlociu, potrivit Mediafax.

Tillerson a acuzat, de asemea, Iranul că subminează interese Statelor Unite în Liban, Irak, Siria şi Yemen.”O politică cuprinzătoare a Iranului ne cere să ne adresăm tuturor ameninţărilor impuse de Iran. Este clar că sunt multe”, a spus Tillerson.

 Anunţând o revizuire majoră a acordului cu Iranul, administraţia Trump nu a eliminat momentan acordul nuclear. Totuşi, Rex a fost pe punctul de a spune că înţelegerea nu merită păstrată, chiar dacă a recunoscut că aceasta funcţionează.