Donald Trump s-a lăudat consilierilor săi că are informaţii compromiţătoare despre viaţa sexuală a lui Emmanuel Macron. „Nu foarte mulţi oameni le cunosc”

În timpul percheziţiilor de la reşedinţa lui Donald Trump, FBI-ul a confiscat un document cu „informații” despre președintele francez, iar oficialii din ambele țări caută acum răspunsuri.

30 aug. 2022, 19:33
Donald Trump s-a lăudat consilierilor săi că are informaţii compromiţătoare despre viaţa sexuală a lui Emmanuel Macron. „Nu foarte mulţi oameni le cunosc”

Pe lista FBI de documente confiscate din proprietatea lui Donald Trump de la Mar-a-Lago, la punctul 1a este trecut „informații despre: Președintele Franței”. Pentru Trump, acesta a fost un subiect de un interes intens timp de ani de zile, scrie revista Rolling Stone.

Mai exact, Trump s-a lăudat în fața unora dintre cei mai apropiați asociați ai săi – atât în ​​timpul cât și după perioada petrecută la Casa Albă – că știa detalii intime despre viața amoroasă a președintelui francez Emmanuel Macron , au declarat pentru Rolling Stone două persoane care au cunoștință despre document. Trump a declarat că a primit presupusele informații scandaloase despre Macron prin intermediul unor „surse de informații” care i-au fost furnizate.

Nu este clar dacă documentul legat de Macron confiscat de FBI în timpul raidului are vreo legătură cu viața personală a președintelui francez. Nici nu este clar dacă informațiile despre Macron confiscate de la Mar-a-Lago provin din colectarea informațiilor americane sau chiar sunt clasificate.

Citeşte şi Donald Trump cere să fie reînvestit preşedinte al SUA sau organizarea „imediată” de noi alegeri: „Este fraudă electorală masivă şi interferenţă în alegeri la un nivel nemaivăzut în ţara noastră”

Dar simpla dezvăluire a existenței sale a declanșat o criză transatlantică, potrivit altor două surse familiare cu situația. Și discuția anterioară a lui Trump despre presupusele manifestări „obraznice” ale lui Macron, pe care „nu foarte mulți oameni le cunosc”, nu a făcut decât să intensifice aceste preocupări. Atât oficialii francezi, cât și cei americani s-au străduit să descopere cu exactitate ce informaţii a avut Trump despre Macron și guvernul Franței și dacă vreunul dintre acestea a fost sau este de natură sensibilă. Oficialii din ambele națiuni au vrut să știe dacă această descoperire a însemnat un fel de încălcare a securității naționale – sau dacă a echivalat cu un suvenir frivol, dar furat.

Citeşte şi Departamentul Justiţiei din SUA publică justificarea percheziţiei la reşedinţa din Florida a lui Donald Trump

Un purtător de cuvânt al ambasadei Franței a declarat pentru Rolling Stone că ancheta lor nu a inclus solicitarea de informaţii de la administrația Biden, cu privire la documentele recuperate de la Mar-a-Lago. În ceea ce-l priveşte pe Trump, „în calitate de notoriu vânzător ambulant de bârfe, de zeci de ani, este greu să-ţi dai seama dacă ceva din ceea ce spune el este întemeiat în realitate”, mai scrie Rolling Stone.