Donald Trump s-a predat. Prima imagine cu fostul președinte în arest: „E o zi tristă pentru America!”. Premieră în istoria SUA

Moment fără precedent în istoria SUA. Donald Trump a devenit primul președinte american amprentat și fotografiat precum suspecții de infracțiuni penale. Imaginea a fost publicată chiar de candidatul republican la președinție, pe contul său de Twitter. 

25 aug. 2023, 08:34
Donald Trump s-a predat. Prima imagine cu fostul președinte în arest: „E o zi tristă pentru America!”. Premieră în istoria SUA

Donald Trump, considerat drept favorit pentru revenirea la Casa Albă, susține că este o victimă a unor atacuri politice extrem de grave, în prag de alegeri.

„Ceea ce fac ei este o interferență electorală, încearcă să intervină în alegeri. Nu a mai existat niciodată așa ceva în țara noastră. Nu am greșit cu nimic. Și aveam tot dreptul de a contesta o alegere pe care o considerăm necinstită, foarte necinstită”, a comentat Donald Trump.

Fostul lider republican s-a predat la tribunalul din Fulton, în cazul de subminare a alegerilor din anul 2020, din Georgia. I s-a dat inclusiv un număr de înregistrare pentru deținuți.

După o audiere de mai puțin de jumătate de oră, Trump a fost eliberat. Acesta și-a cumpărat libertatea cu 200.000 de dolari și a ieșit pe cauțiune.

„Cred cu adevărat că aceasta este o zi foarte tristă pentru America. Nu ar trebui să se întâmple niciodată”, spune fostul președinte.

Donald Trump continuă războiul cu adversarii politici

E a patra oară în acest an când Donald Trump se confruntă cu acuzații penale. Fostul șef de stat susține în continuare că este nevinovat și a declaratdespre dosarul penal deschis împotriva sa că este „o parodie de Justiție”.

„Am crezut că alegerile au fost fraudate, că au fost furate. Și ar trebui să am tot dreptul să fac asta. După cum știți, sunt mulți oameni care au fost urmăriți de-a lungul anilor făcând același lucru, fie că este vorba de Hillary Clinton sau Stacy Abrams sau mulți alții. Atunci când ai această mare libertate de a contesta, trebuie să fii capabil să o faci. Altfel, poți avea alegeri foarte necinstite. Ceea ce a avut loc aici este o parodie de justiție. Nu am greșit cu nimic și toată lumea știe asta”, a explicat fostul președinte.

Imaginea cu Donald Trump din arest a fost prima postare a postului președinte urcată pe Twitter (noul X) din 2021, când s-a ales cu contul închis, pe fondul ascensiunii Partidului Democrat la putere.