Oficial: Donald Trump, pregătit să fie arestat de „un procuror de extremă stânga”

Donald Trump se așteaptă să fie arestat foarte curând. Fostul președinte al SUA are în plan să se predea joi, la închisoarea din comitatul Fulton, au transmis pentru CNN două surse din anturajul fostului oficial, afirmații confirmate de către celebrul politician pe rețeaua sa socială, Truth Social. 

22 aug. 2023, 10:14
Oficial: Donald Trump, pregătit să fie arestat de „un procuror de extremă stânga”

Donald Trump crede că un procuror de extremă stânga va da ordinul pentru arestarea rivalului Partidului Democrat și al lui Joe Biden.

„Voi merge joi la Atlanta, Georgia, pentru a fi ARESTAT de un procuror de stânga radicală, Fani Willis”, a notat Donald Trump pe rețeaua sa socială.

Data de 24 august a fost stabilită în timpul negocierilor purtate cu biroul procurorului districtual, referitoare la cauţiunea de consimţământ şi condiţiile de eliberare a sa.

Cazul de subversiune electorală din comitatul Fulton marchează prima dată când condiţiile de eliberare a lui Donald Trump au inclus o cauţiune în numerar şi interzicerea intimidării prin intermediul reţelelor sociale.

Donald Trump susține că este hărțuit

Cazul penal este al patrulea intentat împotriva fostului preşedinte în acest an. În cazurile anterioare, condiţiile de eliberare a lui Trump după arestare şi până la proces au fost în mare parte de rutină.

În Florida, în cazul documentelor de la Mar-a-Lago, intentat împotriva sa de către avocatul special Jack Smith, Trump a fost eliberat pe cauţiune personală, deşi au existat unele împotriviri din partea avocaţilor săi cu privire la restricţiile impuse în ceea ce priveşte contactul său cu martorii din acel caz.

În Washington, DC, Trump a fost eliberat, de asemenea, cu condiţii minime în cazul de subversiune electorală federală intentat de Smith la Washington, DC.

Printre aceste condiţii se numără faptul că nu i se permite să comunice cu nimeni despre care se ştie că este martor în acest caz decât prin intermediul unui avocat.

Prima dezbatere republicană este programată pentru miercuri seară. Trump a declarat că nu intenţionează să participe.