Donald Trump se dezice de „prietenul” Putin. „Invazia în Ucraina este o crimă împotriva umanităţii”

Fostul președinte american Donald Trump a declarat că invazia rusă în Ucraina “este o crimă împotriva umanității, care trebuie să se încheie curând”.

12 mart. 2022, 17:50
Donald Trump se dezice de „prietenul” Putin. „Invazia în Ucraina este o crimă împotriva umanităţii”

Donald Trump susţine că nicio vărsare de sânge care să-i aibă ca victime pe civilii ucraineni nu s-ar fi întâmplat dacă el ar fi fi fost încă în funcția de preşedinte al SUA. „Este atât de trist, pentru că asta nu s-ar fi întâmplat niciodată. Dacă am fi avut administrația Trump, nu exista nicio șansă ca acest lucru să se întâmple. Îl știu bine pe Putin, aşa ceva ce avea să se întâmple deloc„, a spus el, pentru Fox News.

„Problema cu Putin este că are un ego foarte mare. Dacă se termină acum, va părea o mare pierdere pentru el, chiar dacă va lua puțin teritoriu în plus.

M-am înțeles cu acești oameni. M-am înțeles bine cu ei. Asta nu înseamnă că sunt oameni buni. Nu înseamnă nimic altceva decât faptul că eu i-am înțeles și poate că ei m-au înțeles pe mine. Poate că m-au înțeles și mai bine, e în regulă, pentru că știau că va fi o mare pedeapsă”, a adăugat Trump.

Citeşte şi Zelenski face bilanţul crunt al războiului: „1.300 de militari ucraineni au murit în război. Numărul soldaţilor ruşi ucişi este de zece ori mai mare”

​Cu două zile înainte de invadarea Ucrainei, Donald Trump vedea „genială” strategia lui Vladimir Putin, cu privire la recunoaşterea republicilor separatiste Doneţk şi Lugansk.

Urmărind discursul lui Vladimir Putin, în care preşedintele rus a declarat că recunoaşte independenţa a două teritorii separatiste din Ucraina, „Am spus- este geniu”, a declarat miliardarul republican într-un podcast conservator. „Cât de deştept este„, a adăugat fostul preşedinte despre Vladimir Putin, lăudând în trecere relaţia sa cu liderul rus.

Citeşte şi Secretul bine ascuns al lui Vladimir Putin, dezvăluit de un fost spion rus care i-a fost coleg. „L-au declarat inapt şi incapabil”