Donald Trump şi-a schimbat, în sfârşit, telefonul. Preşedintele SUA a fost obligat de serviciile secrete să renunţe la aparat

La aproape trei luni de la investirea sa în funcţia de preşedinte al SUA, Donald Trump a fost de acord să renunţe la vechiul său Android în favoarea unui IPhone de ultimă generaţie, securizat la cel mai înalt nivel.

RomaniaTV.net
29 mart. 2017, 14:25
Donald Trump şi-a schimbat, în sfârşit, telefonul. Preşedintele SUA a fost obligat de serviciile secrete să renunţe la aparat

În ciuda noii sale poziţii de preşedinte al SUA, Donald Trump rămăsese ataşat de vechiul său smartphone, care rula în Android. Apropiaţii spun că ar fi vorba de un Samsung Galaxy S3, un telefon care de doi ani nu a mai avut parte de update-uri ale sistemului de operare. Prin urmare, mulţi experţi din cadrul echipei care asigură securitatea lui Trump au ridicat problema securităţii, preşedintele SUA devenind astfel vulnerabil în faţa hackerilor.

Mai mult folosirea în continuare de către Trump a vechiului telefon i-a îngrijorat şi pe membri Congresului, care au depus o plângere la Departamentul Apărării, subliniind că folosirea în continuare a vechiului aparat este practic o invitaţie pentru hackeri.

Dan Scavino Jr, consilierul pe probleme digitale al lui Donald Trump, a postat însă pe Twitter că preşedintele SUA şi-a schimbat în sfârşit telefonul, iar presa scrie că ar fi vorba despre ultimul model de IPhone 7.