Donald Trump şi-a umilit ambasadoarea de la ONU în faţa a zeci de diplomaţi: „Dacă nu vă place, o schimb!…”

Cu ocazia unui dejun, luni, la Casa Albă,  la care au fost invitaţi mai mulţi ambasadori şi diplomaţi, preşedintele american Donald Trump a încercat să facă o glumă la adresa propriului său ambasador la ONU, doamna Nikky Halei, însă gluma lui a degenerat într-o umilinţă cruntă.

25 apr. 2017, 18:02
Donald Trump şi-a umilit ambasadoarea de la ONU în faţa a zeci de diplomaţi: „Dacă nu vă place, o schimb!…”

În timpul dineului la care fuseseră invitaţi ambasadorii, Trump i-a întrebat la un moment dat dacă le place ambasadoarea Statelor Unite la OBU, Nikky Haley.

„Vă place Nikki?”, i-a întrebat Trump pe ceilalţi ambasadori, punându-i într-o postură delicată.  Apoi Trump, râzând cu poftă, le-a spus: „Dacă nu vă place, pot să o înlocuiesc imediat!”… şi a continuat să râdă.

Cei care îl cunosc mai bine pe noul preşedinte american, ştiu că în spatele umorului său se pot ascunde, de multe ori, tendinţele lui reale. Mulţi dintre ei ştiu deja că nimeni nu poate fi sigur pe locul lui din „orbita Trump”, dar acest lucru face parte din tehnicile sale de management.

Cât despre gluma făcută faţă de Haley, aceasta  face parte din practicile pe termen lung ale lui Trump cu scopul de a-şi ţine oamenii mereu „în priză”.