Donald Trump şi soţia sa, Melania, au părăsit Casa Albă. „Vă iubim, ne vom întoarce într-un fel sau altul” VIDEO

Donald Trump a părăsit Casa Albă, însoţit de Prima Doamnă Melania Trump, cu câteva ore înaintea ceremoniei de învestire a lui Joe Biden în funcția de președinte al Statelor Unite ale Americii.

20 ian. 2021, 15:46
Donald Trump şi soţia sa, Melania, au părăsit Casa Albă. „Vă iubim, ne vom întoarce într-un fel sau altul” VIDEO
Donald Trump şi soţia sa, Melania, au părăsit Casa Albă

Donald Trump şi soţia sa, Melania, au părăsit Casa Albă. Cei doi au plecat cu elicopterul prezidențial, Marine One, în jurul orei 8:20, ora Washingtonului (15:20, ora României), spre baza Andrews din Maryland, aflată la aproximativ 16 kilometri de Washington.

Preşedintele Donald Trump a evocat un mandat ”de patru ani fantastic”, care a însemnat ”onoarea unei vieţi”.

„Am făcut atât de multe împreună, vreau să mulțumesc familiei, prietenilor, staff-ului meu. Le mulțumesc că sunt aici. Vă mulțumesc pentru eforturile voastre, pentru munca depusă, pentru că oamenii nu știu cât a muncit această familie și au muncit pentru dvs. Ar fi putut avea o viață mult mai ușoară, dar au ales să facă asta. Vă mulțumesc foarte mult.

A fost ceva foarte special, am făcut foarte multe. Prima doamnă este o femeie foarte delicată și frumoasă, și-a îndeplinit cum trebuie misiunea. E atât de populară printre oameni, de fapt, draga mea, vrei să spui câteva cuvinte?” a spus Donald Trump.

„Să fiu Prima Doamnă a voastră a fost cea mai mare onoare, vă mulțumesc pentru dragoste, pentru susținere, veți fi în gândurile mele, Dumnezeu să vă binecuvânteze pe toți, familiile, aceste momente”, a transmis Melania Trump publicului.

”Ce ar mai putea fi spus? Ce am făcut noi a fost uimitor, a fost ieșit din comun. Am reconstruit Armata SUA, am creat o nouă forță, forța spațială, noi n-am fost o administrație obișnuită, am avut grijă de veterani. Avem o rată de aprobare de 91% printre veterani. Înainte să venim noi, au fost tratați foarte rău”, a completat Donald Trump.

”Cel mai mare privilegiu al meu este că v-am fost președinte. Voi lupta întotdeauna pentru voi, voi asculta, voi privi, viitorul acestei țări nu a fost niciodată mai bun. Doresc noii administrații succes și noroc. Vă iubim, ne vom întoarce într-un fel sau altul”, a conchis președintele Donald Trump.

După discursul de la baza Andrews din Maryland, Donald Trump şi soţia sa Melania au urcat la bordul avionului Air Force One cu destinaţia Florida. Donald Trump va petrece ultimele ore ale mandatului său de preşedinte la reşedinţa sa din Florida, după ce a refuzat să participe la inaugurarea preşedintelui ales Joe Biden.

Succesorul său, Joe Biden, va depune jurământul în calitate de preşedinte al Statelor Unite la prânz.

Donald Trump nu a dorit să respecte tradiţia şi a ales să nu participe la inaugurarea succesorului său la Casa Albă. Este pentru prima oară în ultimii 151 de ani când un președinte refuză să participe la ceremonia de învestire a succesorului său. Ultima oară, un astfel de eveniment s-a petrecut în 1869, când președintele Andrew Johnson a refuzat să participe la învestirea succesorului său, Ulysses Grant.

Citeşte şi: Donald Trump i-a graţiat în ultima zi de mandat pe fostul său consilier, Steve Bannon, dar şi pe omul care l-a invitat pe Dragnea în SUA


loading...