Donald Trump şi Theresa May confirmă menţinerea angajamentelor în cadrul NATO şi vor semna un acord comercial

Donald Trump, preşedintele Statelor Unite, şi Theresa May, premierul Marii Britanii, au reafirmat, după întrevederea de la Casa Albă, menţinerea angajamentelor asumate în cadrul Alianţei Nord-Atlantice.

RomaniaTV.net
28 ian. 2017, 06:09
Donald Trump şi Theresa May confirmă menţinerea angajamentelor în cadrul NATO şi vor semna un acord comercial

Donald Trump şi Theresa May au confirmat menţinerea angajamentelor în cadrul NATO, după întrevederea avută la Casa Albă.

Donald Trump „mi-a dat asigurări că Statele Unite susţin NATO în proporţie de 100%”, a declarat Theresa May, potrivit cotidianului The Telegraph, în cursul conferinţei de presă organizate împreună cu Donald Trump.

Premierul Marii Britanii a subliniat că va încerca să convingă liderii statelor europene să aloce 2% din PIB apărării. În campania electorală, Donald Trump a cerut în mai multe rânduri îndeplinirea în mod proporţional a angajamentelor tuturor ţărilor în cadrul Alianţei Nord-Atlantice.

Ieşirea din Uniunea Europeană va fi un lucru „extraordinar” pentru Marea Britanie, apreciază preşedintele SUA, Donald Trump, notând că relaţiile dintre Washington şi Londra au fost o „mare forţă a istoriei” şi precizând că vor semna un acord comercial. Totodată, Trump a acceptat invitaţia de a efectua o vizită oficială în Marea Britanie.

„Cred că Brexit va fi un lucru extraordinar pentru Marea Britanie. Va fi un avantaj extraordinar, nu o povară”, a afirmat Donald Trump la conferinţa de presă organizată alături de premierul britanic, Theresa May.

„Relaţia dintre Marea Britanie şi Statele Unite a fost una dintre cele mai mari forţe ale istoriei. Pentru ţările şi popoarele noastre urmează zile măreţe”, a precizat Donald Trump.

La rândul său, Theresa May a exprimat „convingerea că un acord comercial între SUA şi Marea Britanie este în interesul naţional al ambelor ţări”.