Donald Trump, spitalizat şi tratat cu Remdesivir după ce a anunţat că are COVID-19. Care este starea de sănătate a preşedintelui SUA

Preşedintele Donald Trump a fost transportat, vineri, la Centrul Medical Militar Naţional Walter Reed pentru a fi tratat pentru Covid-19, a anunţat secretarul de presă de la Casa Albă. Ulterior, preşedintele SUA a postat un mesaj video pe Twitter în care mulţumeşte pentru sprijin, spune că se simte foarte bine, dar merge la Centrul Medical Walter Reed pentru a se asigura că totul este în regulă.

RomaniaTV.net
03 oct. 2020, 04:55
Donald Trump, spitalizat şi tratat cu Remdesivir după ce a anunţat că are COVID-19. Care este starea de sănătate a preşedintelui SUA

„Ca măsură de precauţie şi la recomandarea medicului său şi a experţilor medicali, preşedintele va lucra de la birourile prezidenţiale de la Walter Reed pentru următoarele zile”, a declarat secretarul de presă Kayleigh McEnany.

Donald Trump a fost transportat la centrul Walter Reed cu elicopterul armatei, Marine One.

 

Preşedintele nu a discutat cu reprezentanţii presei la plecarea de la Casa Albă, a purtat mască şi era îmbrăcat în costum. Trump a fost însoţit de secretarul general al Casei Albe Mark Meadows, care de asemenea purta mască.

Iniţial, Donald Trump a fost tratat cu un „cocktail de anticorpi”. De asemenea, „preşedintele a luat zinc, vitamina D, famotidină, melatonină şi o aspirină”, a spus Conley.

„După confirmarea PCR a diagnosticului preşedintelui, ca măsură de precauţie, el a primit o doză de 8 grame de medicament Regeneron”, a declarat medicul Sean Conley. Trump „este obosit, dar este în bună dispoziţie”, a spus Conley. 

Medicamentul dezvoltat de compania de biotehnologie Regeneron Pharmaceuticals Inc este încă în faza de testare, iar preşedintele american a primit cea mai mare doză.

Ulterior, Casa Albă a anunţat într-un comunicat de presă că preşedintele Donald Trump este tratat cu Remdesivir şi „se odihneşte confortabil”.

„În această seară sunt bucuros să vă raportez că preşedintele este foarte bine”, a declarat Sean P Conley într-un comunicat publicat de Casa Albă.

„El nu are nevoie de oxigen suplimentar, dar în consultare cu specialiştii am ales să iniţiem terapia cu remdesivir. El a terminat prima doză şi se odihneşte confortabil”.

Într-o postare pe Twitter, însuşi Trump a spus: „Mă simt bine, aşa cred! Mulţumesc tuturor. LOVE!!!”.

Prima doamnă Melania Trump, care este şi ea infectată, are doar tuse uşoară şi dureri de cap, a mai precizat medicul Sean P Conley. 

Citeşte şi: Melania Trump, primul mesaj după ce a fost infectată cu coronavirus: Ne simţim bine. Vă rog, luaţi toate măsurile de precauţie

Donald Trump și Prima Doamnă au luat coronavirus de la una dintre cele mai apropiate colaboratoare a liderului de la Casa Albă. Hope Hicks s-a aflat la bordul Air Force One împreună cu preşedintele american când acesta a zburat marţi la Cleveland pentru a participa la dezbaterea electorală cu contracandidatul democrat Joe Biden. Apoi miercuri a participat alături de preşedinte la un eveniment de campanie desfăşurat în Minnesota. In timpul acestui eveniment, Donald Trump a aruncat o sapca spre sustinătorii săi, iar acum gestul preşedintelui este intens comentat.

Daca starea de sănătate a lui Trump se înrăutățește, prerogativele sunt preluate de vicepreşedintele ţării.

Nu se stie insă ce soartă vor avea dezbaterile prezidentiale cu Joe Biden programate pe 15 si 28 octombrie. Trump a avut în mai multe rânduri comentarii ironice la adresa contracandidatului sau, democratul Joe Biden, pe motiv că acesta din urma poarta prea des masca de protectie.

Preşedintele american a fost acuzat că a minimalizat pandemia de dragul alegerilor şi obtinerii unui nou mandat. Desi a negat cu vehementă, Trump a avut declaratii cel putin hazardate atunci când a venit vorba despre cat de gravă este situaţia imbolnăvirilor in SUA, tară care a inregistrat peste 200.000 de decese si milioane de infectari de la începutul pandemiei.