Donald Trump suspendă toate călătoriile din Europa către SUA din cauza coronavirus. Marea Britanie scapă de restricţie

Preşedintele american Donald Trump a anunţat că va suspenda toate călătoriile din ţările europene către Statele Unite pentru următoarele 30 de zile. Aceasta este una dintre cele mai dure măsuri luate administraţia americană pentru a limita răspăndirea epidemiei provocate de noul coronavirus. 

RomaniaTV.net
12 mart. 2020, 06:20
Donald Trump suspendă toate călătoriile din Europa către SUA din cauza coronavirus. Marea Britanie scapă de restricţie

În cadrul unei apariţii televizare din Biroul Oval de la Casa Albă, Donald Trump a anunţat că toate călătoriile din Europa către Statele Unite vor fi suspendate în umătoarea lună. Restricţiile intră în vigoare începând de vineri, la miezul nopţii. Măsura nu se va aplica Marii Britanii, relatează Bloomberg.

Preşedintele american a acuzat Uniunea Europeană că nu a limitat călătoriile dinspre China încă din primele zile ale epidemiei şi a a precizat că a emis un decret pentru a limita răspândirea numărului de îmbolnăviri de coronavirus în Statele Unite.

”Am decis să trecem la acţiuni ferme, dar necesare pentru a proteja sănătatea şi bunăstarea tuturor americanilor”, a declarat Donald Trump.

”Pentru a împiedica intrarea unor noi cazuri în ţara noastră, voi suspenda toate călătoriile provenind din Europa către SUA pentru următoarele 30 de zile”

Măsura va viza orice persoană care a fost în interiorul spaţiului Schengen (din care fac parte 26 de ţări europene între care se aplică libertatea de mişcare) în interval de 14 zile înaintea încercării de a intra pe teritoriul SUA. 

Mai mult, această restricţie nu îi afectează pe cetăţenii americani.

În Statele Unite ale Americii au fost depistate până acum 1.135 de cazuri de COVID-19 şi 38 de decese.

Citeşte şi: Noi cazuri de coronavirus în România. Bilanţul a ajuns la 47