Donald Trump trimite armata la graniţa cu Mexicul

Preşedintele american Donald Trump a reiterat miercuri ameninţările privind închiderea parţială a frontierei dintre Statele Unite şi Mexic şi a transmis că ia în considerare trimiterea mai multor „soldaţi înarmaţi”, relatează Reuters.

25 apr. 2019, 04:13
Donald Trump trimite armata la graniţa cu Mexicul

Donald Trump a declarat, fără să ofere detalii, că soldaţii mexicani au deschis focul recent asupra soldaţilor americani, sugerând că a fost „o tactică de diversiune pentru traficanţi de droguri”.

„Ar face bine să nu repete acest lucru! Trimitem acum mai mulţi soldaţi înarmaţi la graniţă. Mexicul nu a făcut aproape nimic pentru a gestiona migranţii”, a declarat preşedintele american pe Twitter.

Preşedintele a anunţat în mai multe rânduri pe durata mandatului său că doreşte să închidă frontiera cu Mexicul, dar nu a luat măsuri în acest sens. Guvernul Statelor Unite se confruntă cu un influx de persoane din America Centrală care traversează Mexicul pentru a ajunge în Statele Unite.

Preşedintele mexican Andres Manuel Lopez Obrador a declarat în luna martie că este determinat să ajute la stoparea migraţiei ilegale, dar ţara sa nu este responsabilă direct de fluxul de imigranţi care ajung în Statele Unite. Acesta a transmis că doreşte să combată imigraţia ilegală şi să menţină o relaţie cordială cu omologul său american.