Donald Tusk: Imposibilul poate deveni posibil

NATO a catalogat vineri drept ”încurajatoare” întâlnirea între liderul nord-coreean Kim Jong Un şi preşedintele sud-coreean Moon Jae-in, subliniind însă că mai sunt încă multe de făcut.

27 apr. 2018, 17:51
Donald Tusk: Imposibilul poate deveni posibil

”Este un prim pas. Este încurajator, dar trebuie să se înţeleagă că sunt multe lucruri dificile de făcut în viitor”, a declarat secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice Jens Stoltenberg într-o reuniune a miniştrilor de Externe ai statelor membre ale organizaţiei, la Bruxelles.

”Lucrul cel mai important astăzi este să ne felicităm faţă de faptul că s-au întâlnit, iar chiar dacă mai este un drum lung de parcurs până să se ajungă la o soluţie completă în criza şi la problemele pe care le vedem în peninsula coreeană, eu cred că este vorba despre o primă etapă foarte importantă”, a comentat Stoltenberg, potrivit news.ro.

Citeşte şi Kim Jong-Un, primul lider al Coreei de Nord care traversează graniţa în Coreea de Sud după 1953 VIDEO ISTORIC

Din partea Uniunii Europene (UE), preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, a trasat o paralelă între situaţia din peninsula coreeană şi în Blacani, unde efectuează un turneu.

Tusk apreciază, într-un mesaj postat pe Twitter, că evoluţiile în aceste regiuni arată că ”imposibilul poate deveni posibil, iar asta depinde în întregime de bună voinţa şi de curajul oamenilor”.