Donald Tusk salută angajamentul României faţă de proiectul european, dar subliniază necesitatea luptei anticorupţie

Donald Tusk, președintele Consiliului European, a salutat vineri, la Bruxelles, angajamentul constant al României față de proiectul european și față de o Uniune Europeană mai puternică în contextul pregătirilor pentru preluarea președinției Consiliului UE de către țara noastră în primul semestru din 2019.

RomaniaTV.net
17 feb. 2017, 13:06
Donald Tusk salută angajamentul României faţă de proiectul european, dar subliniază necesitatea luptei anticorupţie

Donald Tusk a subliniat, de asemenea, necesitatea avansării luptei împotriva corupției și a asigurării caracterului ireversibil al acestor eforturi, potrivit unui comunicat de presă al Consiliului European.

Tusk a făcut aceste declarații în cursul întrevederii avute la sediul Consiliului cu premierul român Sorin Grindeanu, prilej cu care au fost abordate principalele subiecte de pe agenda europeană, dar și recentele evoluții din România și prioritățile guvernului de la București. Aceasta a fost prima întâlnire Tusk-Grindeanu după preluarea mandatului de către actualul șef al executivului român.

Oficialul european a accentuat nevoia de consolidare a progreselor semnificative în lupta împotriva corupției și de garantare a ireversibilității acestora, în concordanță cu așteptările ridicate ale societății și cu valorile UE.

Cei doi interlocutori au evocat importanța centrală a statului de drept și a combaterii corupției pentru a garanta faptul că cetățenii români pot beneficia de toate oportunitățile oferite de apartenența țării lor la UE.

În cursul după-amiezii, premierul României are prevăzută o întrevedere și cu președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.


loading...