Donald Tusk salută angajamentul României faţă de proiectul european, dar subliniază necesitatea luptei anticorupţie

Publicat: Vineri, 17 Februarie 2017 15:06 // Actualizat: Vineri, 17 Februarie 2017 15:06 // Sursa: romaniatv.net

Donald Tusk, președintele Consiliului European, a salutat vineri, la Bruxelles, angajamentul constant al României față de proiectul european și față de o Uniune Europeană mai puternică în contextul pregătirilor pentru preluarea președinției Consiliului UE de către țara noastră în primul semestru din 2019.

Foto: gov.ro

Donald Tusk a subliniat, de asemenea, necesitatea avansării luptei împotriva corupției și a asigurării caracterului ireversibil al acestor eforturi, potrivit unui comunicat de presă al Consiliului European.

Tusk a făcut aceste declarații în cursul întrevederii avute la sediul Consiliului cu premierul român Sorin Grindeanu, prilej cu care au fost abordate principalele subiecte de pe agenda europeană, dar și recentele evoluții din România și prioritățile guvernului de la București. Aceasta a fost prima întâlnire Tusk-Grindeanu după preluarea mandatului de către actualul șef al executivului român.

Oficialul european a accentuat nevoia de consolidare a progreselor semnificative în lupta împotriva corupției și de garantare a ireversibilității acestora, în concordanță cu așteptările ridicate ale societății și cu valorile UE.

Cei doi interlocutori au evocat importanța centrală a statului de drept și a combaterii corupției pentru a garanta faptul că cetățenii români pot beneficia de toate oportunitățile oferite de apartenența țării lor la UE.

În cursul după-amiezii, premierul României are prevăzută o întrevedere și cu președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Consiliul European Donald Tusk Jean Claude Junker Romania UE
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8426
RON
02 Jun
noapte 10 °
zi 17 °
Ultimele joburi adaugate
24 H