Donaţia lui DiCaprio către victimele războiului este o minciună. Organizaţia l-a dat de gol pe actor: „Nu răspândiţi ştiri false”

Donaţia lui DiCaprio către victimele războiului este o minciună. Vestea că actorul a donat 10 milioane de dolari pentru Ucraina a devenit virală în ultimele zile, însă organizaţia care se ocupă de aceste fonduri neagă acest gest făcut de marele actor.

11 mart. 2022, 17:01
Donaţia lui DiCaprio către victimele războiului este o minciună. Organizaţia l-a dat de gol pe actor: „Nu răspândiţi ştiri false”
Donaţia lui DiCaprio către victimele războiului este o minciună

Donaţia lui DiCaprio către victimele războiului este o minciună. Fondul Internațional Visegrad, care se ocupă de gestionarea donațiilor, a spus că nu are nicio înregistrare a vreunei donații din partea actorului.

Nu știm și nici nu avem informații despre donarea de către Leonardo DiCaprio a 10 milioane de dolari Ucrainei. Fondul Internațional Visegrad nu a anunțat această informație”, a declarat Lucia Becová, purtătorul de cuvânt al organizației, pentru Insider.

Donaţia lui DiCaprio către victimele războiului este o minciună

La scurt timp după ce publicația Insider i-a contactat pe reprezentanții lui DiCaprio pentru comentarii miercuri după-amiază, a fost raportat că actorul a donat într-adevăr pentru o serie de cauze caritabile care implică Ucraina, însă suma nu se ridică la 10 milioane de dolari, iar sumele donate nu s-au îndreptat către Fondul Internațional Visegrad, care gestionează la nivel global, situația războiului din Ucraina.

În ziua de azi, știrile false sunt prezente sub orice formă. De exemplu, unele instituții de presă au informat astăzi că Fondul Internațional Visegrad a anunțat o donație de 10 milioane USD de la un actor american celebru pentru a ajuta Ucraina. Vă rugăm să fiți la curent cu sursele dvs., să urmăriți jurnaliştii și mass-media credibile și să nu răspândiți știri false„, este mesajul transmis de organizaţia Fondului Internațional Visegrad, pe pagina de Facebook.