Donaţii de 265.000 de euro pentru femeia moartă la Maratonul de la Londra

Fundaţia Samaritans a anunţat că după decesul uneia dintre reprezentantele sale, Claire Squires, la maratonul de la Londra, mii de persoane au făcut donaţii în valoare de peste 265.000 de euro, impresionate de dăruirea femeii care a decedat cu puţin înainte de finalul cursei.

RomaniaTV.net
24 apr. 2012, 05:42
Donaţii de 265.000 de euro pentru femeia moartă la Maratonul de la Londra

Claire Squires, în vârstă de 30 de ani, s-a prăbuşit pe ultima porţiune a maratonului şi nu a mai putut fi reanimată. Ea participa la cursă în scopul strângerii de fonduri pentru fundaţia Samaritans, care ajută persoanele cu probleme emoţionale sau cu tendinţe suicidale.

După anunţul morţii femeii, peste 12.000 de persoane au accesat site-ul JustGiving.com şi au făcut donaţii pe pagina ei, suma totală ajungând de la 500 la 265.000 de euro, marţi dimineaţă.

Acesta este al zecelea deces din istoria maratonului de la Londra, competiţie a cărei primă ediţie a avut loc în 1981. Cinci dintre decesele anterioare au fost cauzate de probleme cardiace pe care competitorii nu aveau idee că le au, iar patru au venit ca urmare a unor boli coronariene grave. Ultimul deces de la maratonul de la Londra, înaintea celui din acest an, a fost înregistrat în 2007, persoana care a murit fiind un instructor de fitness în vârstă de 22 de ani.

În cazul Claire Squires, autorităţile londoneze au anunţat că va fi făcută autopsia zilele următoare, pentru a se stabili cauza decesului.