Doodle special pentru vaccinare anti-COVID. Google subliniază importanța imunizării în viețile noastre!

Google a venit cu un nou Doodle special dedicat vaccinării anti-COVID și măsurilor pentru prevenirea infectării cu coronavirus.

14 dec. 2021, 08:55
Doodle special pentru vaccinare anti-COVID. Google subliniază importanța imunizării în viețile noastre!

Doodle special pentru vaccinare anti-COVID. Astfel, utilizatorii din România pot obține informații de ultimă oră despre imunizare și campania de vaccinare desfășurată pe teritoriul țării noastre.

Doodle special pentru vaccinare anti-COVID. Google subliniază importanța imunizării în viețile noastre!

Cei care dau click pe pictograma ”Google”,  sunt redirecționați către pagini unde există informații oficiale privind imunizarea anti-COVID,  inclusiv către website-ul Organizației Mondiale a Sănătății și Ro Vaccinare și pot primi răspunsuri la întrebări frecvente legate de vaccinare.

Toate inițiativele guvernamentale din țara de origine, știrile relevante sau centrele-suport locale sunt afișate imediat.

Un alt doodle similar, a avu loc în luna iulie. Doodle-urile sunt schimbările siglei Google, menite a marca evenimente speciale – zile de sărbătoare, aniversări, comemorări ale unor artiști sau oameni de știință celebri.

Bilanţ vaccinare 13 decembrie 2021. Peste 32.700 de persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore, din care aproximativ 6.300 cu prima doză, anunţă CNCAV.

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a anunţat, luni, că în ultimele 24 de ore au fost vaccinate peste 32.700 de persoane, din care aproximativ 6.300 cu prima doză.

Potrivit CNCAV, 32.703 de persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore. Dintre acestea, 6.312 au primit prima doză sau doza unică de ser produs de Johnson & Johnson. Alte 16.311 de persoane au fost vaccinate cu doza a treia / doza de rapel, în cazul vaccinului Johnson & Johnson.

În aceeaşi perioadă, au fost raportate 18 reacţii adverse: 11 la vaccinul Pfizer, două la Moderna şi cinci la cel de la AstraZeneca. Alte 222 de reacţii adverse sunt în curs de investigare şi nu au fost raportate cazuri severe.

Numărul total al persoanelor vaccinate a ajuns la 7.854.734, din care 7.657.665 cu schema completă. Până în prezent, 1.802.099 de persoane au fost vaccinat cu doza a treia / doza de rapel.

Scădere semnificativă a numărului de infectări în România. În ultimele 24 de ore au fost raportate sub 500 de infectări. De asemenea, rata de incidenţă a scăzut 1 la mie a doua zi în Capitală.

Numărul infectărilor COVID-19 se menţine în trend descendent înainte de Sărbători.

Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 13 decembrie 2021, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 494 de cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2, dintre care 6 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

Citește și: Vaccinare anti-COVID, un eşec în România. Cu cât a scăzut speranţa de viaţă în pandemie