Maria Şarapova, FĂRĂ SCUZE. Alţi cinci sportivi ruşi, prinşi dopaţi cu MILDONIUM

Lista sportivilor ruși prinși dopați cu Mildonium continuă să se mărească. După Eduard Vorganov (ciclism), Ekaterina Bobrova (patinaj artistic) și Maria Şarapova (tenis), încă trei sportivi de top au fost prinși dopați.

08 mart. 2016, 18:24
Maria Şarapova, FĂRĂ SCUZE. Alţi cinci sportivi ruşi, prinşi dopaţi cu MILDONIUM

Andreevici Elistratov (patinaj viteză – short track), Pavel Kulyzhnykov (patinaj viteză) și Aleksandr Markin(volei) au fost prinși dopați cu aceeași substanță cu care a fost depistată și Maria Șarapova.

CITEŞTE ŞI ŞOC în tenis. Maria Şarapova, depistată POZITIV la un control antidoping. Primele declaraţii VIDEO

Elistratov (26 de ani) este campion olimpic în 2014 la proba de 5000 de metri la patinaj viteză (short track) și de cinci ori campion mondial la aceeași probă.

Kulyzhnykov (22 de ani) a câștigat mondialul din 2015 la patinaj viteză în proba de simplu, fiind cel mai tânăr câștigător în această probă.

Markin (26 de ani) este un jucător de volei și face parte din echipa națională de volei a Rusiei. Acesta a câștigat medalia de bronz la Jocurile Europene de la Baku în 2015. La nivel de club el joacă pentru Dinamo Moscova.

CITEŞTE ŞI Maria Şarapova a fost suspendată din tenis. Decizia oficială a Federaţiei Internaţionale

Maria Şarapova a declarat că lua substabţa respectivă din cauza unor probleme medicale, dar cazurile de dopaj cu mildonium lovesc în credibilitatea rusoaicei.

„Am primit un medicament de la doctor, care timp de 10 ani nu a fost interzis. Medicamentul îl iau din 2006 și se numește Mildronate, dar am aflat că are o substanță numită Mildonium care este interzisă de la 1 ianuarie 2016. Eu nu știam asta și am luat medicamentul din cauza problemelor medicale pe care le aveam. Îmi asum această greșeală și știu că vor urma consecințe. Nu vreau să îmi termin cariera așa și sper să mai primesc o șansă. Este corpul meu și este doar vina mea”, a spus Maria Şarapova.