Dor de ţară: Tigrul lui Putin EMIGRAT în China vrea să treacă graniţa înapoi, în Rusia

Kuzya, tigrul siberian care a fost eliberat în luna mai de Vladimir Putin şi care în toamnă a trecut graniţa pe teritoriul chinez, încearcă acum să se întoarcă în Rusia, potrivit experţilor din ambele ţări care merg pe urmele animalului, informează luni ziarul 'South China Morning Post', citat de EFE, citată de Agerpres.

17 nov. 2014, 08:44
Dor de ţară: Tigrul lui Putin EMIGRAT în China vrea să treacă graniţa înapoi, în Rusia

Tigrul Kuzya, unul dintre cei trei puşi în libertate de preşedintele rus şi care a migrat în China, a fost localizat pe malul fluviului Amur, aflat la frontiera dintre cele două ţări. Potrivit experţilor, felina aşteaptă să îngheţe apele râului pentru a se putea întoarce în ţara natală.

Un al doilea tigru eliberat de Putin, Ustin, se află de asemenea pe teritoriul chinez de câteva zile, potrivit informaţiilor difuzate săptămâna trecută de agenţia Xinhua.

Tigrii fac parte dintr-un grup de cinci exemplare care au fost crescute în captivitate. Trei dintre ei au fost eliberaţi într-o ceremonie prezidată de şeful statului rus.

Citeşte şi Tigrul lui Putin a dat LOVITURA: A atacat o fermă de găini din China şi a DEVORAT păsările VIDEO

Faptul că doi au ajuns în China a fost un pretext pentru multe comentarii în mass-media internaţionale, care au făcut glume pe tema posibilei „dezertări” ale acestor feline legate de Putin.

Doar 500 de tigri siberieni se mai află în prezent în sălbăticie, majoritatea în Rusia, deşi circa 20 de exemplare mai trăiesc în nord-estul Chinei şi în peninsula coreeană, în apropiere de frontiera cu teritoriul rus.