Un director al Casei de Pensii, trimis la mănăstire după ce a furat bonuri de motorină

Curtea de Apel Ploieşti l-a condamnat la 1 an şi 6 luni pentru săvârşirea în formă continuată a infracţiunii de delapidare.

14 iun. 2022, 19:15
Un director al Casei de Pensii, trimis la mănăstire după ce a furat bonuri de motorină

Un fost director executiv al Casei Judeţene de Pensii Dâmboviţa, Dorel Pantilin, a fost condamnat la închisoare cu suspendare şi muncă în folosul comunităţii la o mănăstire.  Sentința Curţii de Apel Ploieşti este definitivă, scrie Adevărul.

Dorel Pantilin a fost deferit justiţiei în urma unui control făcut de Curtea de Conturi care a descoperit că fostul director a folosit 38 bonuri de motorină, fiecare în valoare de 50 lei, 28 dintre ele folosindu-le pentru maşina personală. Alte 10 bonuri valorice au ajuns tot la fostul director, dar acesta nu a putut să spună ce anume a făcut cu ele. În total, un prejudiciu de 1.900 lei.

Mascați de la Poliția Capitalei, cercetați disciplinar după ce s-au angajat ca bodyguarzi la nunta lui Florin Salam. Riscă dosare penale
Dar Casa de Pensii Dâmboviţa nu avea decât mașini pe benzină, astfel că acel consum de motorină nu avea ce să caute în gestiunea instituţiei.

Faptele s-au petrecut în perioada 2013-2014, dar a fotul director fost trimis în judecată abia în februarie 2021. El şi-a recunoscut fapta şi a achitat prejudiciul în valoare de 1.900 lei.

Elena Udrea a sesizat CSM: „Să verifice dacă un judecător din cei patru a fost chemat la Parchetul General şi ameninţat cu puşcăria de cineva din conducere”
Curtea de Apel Ploieşti l-a condamnat pe Dorel Pantilin la 1 an şi 6 luni pentru săvârşirea în formă continuată a infracţiunii de delapidare.  Ca pedeapsă suplimentară, fostul şef al Casei de Pensii Dâmboviţa a fost trimis să muncească în folosul comunităţii pentru o perioadă de 70 de zile în cadrul Mânăstirii Stelea din Târgovişte sau la Direcţia de Asistenţă Socială.


loading...
Partenerii noștri