Dorel Vișan atrage atenția: ”Omul modern nu mai ştie a suferi şi nici nu îl interesează să sufere. El vrea doar distracție“

Dorel Vișan vine cu un anunț îngrijorător. Actorul vorbește despre schimbările care au intervenit în comportamentul omului modern.

17 nov. 2021, 10:55
Dorel Vișan atrage atenția: ”Omul modern nu mai ştie a suferi şi nici nu îl interesează să sufere. El vrea doar distracție“

Dorel Vișan atrage atenția. Acesta spune că sensul în viață poate fi recăpătat prin trei forme de manifestare a omului: să își facă o casă, să își facă o grădină, să scrie o carte.

Dorel Vișan atrage atenția: ”Omul modern nu mai ştie a suferi şi nici nu îl interesează să sufere“

”Sensul în viață poate fi recăpătat prin trei forme de manifestare a omului. O dată să își propună să facă un lucru deosebit. Să își facă o casă, să își facă o grădină, să scrie o carte. Ceva, o acțiune care să răspundă la întrebarea: „de ce?” Cine are un „de ce” în viață, pe acela nu îl mai tulbură nimic. Deci trebuie să ai un „de ce” să trăiești. A doua, ar fi o relație cu o altă persoană. Un prieten sau cu o persoană de sens opus. Cu iubire. Să te apropii de cineva cu iubire. Am uitat să mai iubim! De altfel, iubirea asta a noastră este o copie a iubirii adevărate. Iubirea adevărată e numai iubirea hristică, iubirea harică.

Iar omul își găsește un sens în viață prin iubire. Iubirea îl face să simtă în suflet, și-n inimă, și-n gândurile lui, lucruri frumoase. Și al treilea drum pe care se creează un sens în viață este atitudinea pe care noi o avem față de suferință. Omul modern nu mai știe a suferi și nici nu îl interesează să sufere. Apostolul Pavel spunea că omul trebuie să învețe din nou să sufere ca Iisus, să pătimească și să moară ca Iisus, si să învie ca Iisus. Deci suferința… să faci din suferință o acțiune umană.

Omul modern nu mai are răbdare. Că dacă sensul vieții se blochează, el apare în altă parte. Adastă, în general, în dorința de putere sau în dorința aceea cea mai mizerabilă a omului: dorința de bani. Și apare în dorința de plăceri. Ai văzut românii cum au reacționat? Au stat și ei două luni în casă. Ce înseamnă două luni în casă pe lângă un om care a stat 20 de ani într-un lagăr? N-are nicio legătură. Oamenii sunt supărați pe Guvern și pe primul ministru că i-a ținut în izolare. Și nu îsi dau seama că pentru binele lor i-a băgat în izolare. Auzeam azi un tânăr la televizor, la mare. O domnișoară făcea niște reportaje și îi întreba cum se simt. Și un tânăr spunea: „Mă simt foarte bine, după atâta stat în casă, mă simt excelent”. Și e întrebat: „Ce perspectivă, ce planuri aveți pentru viitor?” Zice: „Distracția, distracția”. Ai văzut? Omului îi trebuie doar distracție.”, a spus Dorel Vișan pentru taifasuri.ro.

Citește și: Nemulţumirile actorului Dorel Vişan: „Noi, artiştii, nu suntem nişte instrumente ca să-i facem pe ceilalţi să râdă”


loading...
Partenerii noștri