Dorian Popa se plimbă cu avionul la doar câteva zile după ce a fost prins drogat la volan. Cum a putut influencerul să iasă din țară

Scandalul legat de Dorian Popa este încă în prim-plan, deoarece influencerul a fost prins drogat la volan. Acum, la doar câteva zile distanță, acesta a plecat din țară și pare să se bucure de vacanță, ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat. Cum a fost posibil să părăsească țara în condițiile astea.

01 nov. 2023, 10:52
Dorian Popa se plimbă cu avionul la doar câteva zile după ce a fost prins drogat la volan. Cum a putut influencerul să iasă din țară
Dorian Popa se plimbă cu avionul la doar câteva zile după ce a fost prins drogat la volan. Cum a putut influencerul să iasă din țară

Luni dimineața, Dorian Popa a făcut un selfie în timp ce se afla într-un avion și, mai târziu, a distribuit mai multe fotografii din scurta sa vacanță. A ajuns în Bruxelles, unde a filmat un duel pentru canalul său de YouTube.

Citește și: Ce decizie a luat Dorian Popa după ce a fost prins drogat la volan. A anunțat pe toată lumea

Cu toate acestea, înainte de plecare, el a fost oprit de autoritățile din Ilfov și a fost supus unui test de droguri, pe care l-a picat. Conform procedurilor, permisul său de conducere a fost reținut, iar ulterior a fost programată recoltarea de probe de sânge la INML pentru a confirma sau infirma rezultatul inițial al testului.

Această situație a stârnit întrebări din partea criticilor săi, care s-au întrebat cum a fost posibil ca Dorian să părăsească țara în ciuda testului pozitiv pentru o substanță interzisă. Echipa de jurnaliști de la WOWbiz.ro a intervievat avocata Crina Radu pentru a afla detaliile procedurilor în astfel de cazuri și dacă Dorian avea permisiunea să plece din România atât de repede.

Până în prezent, Dorian Popa nu a oferit încă o declarație oficială cu privire la evenimentele de vineri seara. Cu toate acestea, cântăreața de muzică populară Elena Merișoreanu afirmă că el i-ar fi asigurat că este nevinovat și că nu a consumat substanțe interzise.

Conform procedurilor, în astfel de situații, permisul de conducere este reținut, iar un dosar penal este deschis, însă rezultatul final este dat de INML, unde se fac recoltări de sânge. Avocata Crina Radu a explicat că Dorian avea dreptul să părăsească țara până la soluționarea cazului, cu condiția să nu fi fost impuse măsuri preventive de către procuror.

„În primul rând, dacă este depistat pozitiv la drug test, este dus să i se recolteze sânge. Durează puțin până vin rezultatele analizelor din sânge, ele nu vin chiar imediat. Se formează un dosar penal, imediat după testare, iar dacă nu se ia împotriva dumnealui nicio măsură preventivă cum este cea a controlului judiciar de exemplu, cu obligația de a nu părăsi țara, sigur că el poate să plece oricând în vacanța, dacă nu s-a luat față de dumnealui o măsură preventivă.

Poate că nici nu au fost gata rezultatele analizelor din sânge ca să se vadă ce cantitate s-a găsit și atunci probabil s-a apreciat că nu se poate impune nicio măsură preventivă și atunci el a putut să plece, să revină și cel mai probabil, în momentul în care va fi citat pentru a se prezenta la audieri, se va prezenta.În situația în care el nu se va prezenta, evident că poate fi adus cu mandat de aducere și se pot lua măsuri preventive chiar și în lipsă”, a explicat avocata Crina Radu, pentru WOWbiz.ro.

Citește și: Iulia Albu, reacție surprinzătoare la adresa lui Dorian Popa: „Astăzi îmi place de el. Se conformează, umil, decent”