Dorin Cioabă va fi numit noul rege al romilor înainte de înmormântarea tatălui său VIDEO

Dorin Cioabă va moşteni coroana de rege al romilor şi va fi "încoronat" chiar în timpul priveghiului pentru tatăl său, potrivit România TV. Consiliul de coroană se va reuni în casa lui Florin Cioabă, odată cu aducerea sicriului, iar până la înmormântare, înscăunarea fiului cel mare ca rege al romilor va fi stabilită.

RomaniaTV.net
20 aug. 2013, 11:35
Dorin Cioabă va fi numit noul rege al romilor înainte de înmormântarea tatălui său VIDEO

Până la înmormântarea de vineri, Dorin Cioabă va fi numit noul rege al romilor. Dorin Cioabă va primi coroana de rege al romilor, moştenită din tată în fiu, chiar în timpul priveghiului. Consiliul de coroană se va reuni în casa lui Florin Cioabă, odată cu aducerea sicriului.

„Încoronarea lui Dorin va fi în timp ce va fi la priveghi, acolo. Acolo facem toţi consiliul nostru şi atunci noi stabilim. Şi Dorin Cioabă, fiul cel mai mare, el va fi rege în locul lui. Este foarte, foarte pregătit. El are facultăţi făcute, are toate pregătirile făcute pentru aşa ceva”, a declarat un apropiat al familiei Cioabă.

Sicriul cu trupul neînsufleţit al lui Florin Cioabă va ajunge în Bucureşti în această seară, cu un avion de linie. Fiul regelui romilor a izbucnit în lacrimi când sicriul cu trupul tatălui său a fost urcat în maşina mortuară şi dus la aeroport.

Aeronava cu care va fi adus Florin Cioabă a decolat din Antalya şi va face o escală din câteva ore în Istanbul.

Un important lider al etniei romilor spunea că la înmormântarea lui Florin Cioabă, de la Sibiu, vor participa între 150.000 şi 200.000 de oameni.

Dorin Cioabă, fiul răposatului Florin Cioabă, autointitulat rege al romilor de pretutindeni, a declarat la România TV că funeraliile tatălui său vor fi unele modeste, fără sicriu de aur, aşa cum s-a speculat în presă, sau alte elemente spectaculoase.

Autointitulatul rege al romilor Florin Cioabă a încetat din viaţă duminică, la vârsta de 58 de ani, în spitalul Akdeniz Üniversitesi din Antalya, unde medicii îi montaseră, vineri, un dispozitiv care să-i ajute inima să pompeze sânge.