Lider PDL: Ca şi Coposu, Băsescu a aşezat interesele naţionale mai presus de interesele de partid

Prim-vicepreşedintele PDL Dorin Florea susţine că poate spune "fără rezerve" că Traian Băsescu "a aşezat interesele naţionale mai presus de interesele de partid", la fel ca liderul ţărănist Corneliu Coposu, însă "e opţiunea dânsului" dacă se va întoarce în PDL. Florea a mai declarat că împărtăşeşte opinia exprimată de preşedintele Traian Băsescu potrivit căreia tinerii trebuie promovaţi în partid.

RomaniaTV.net
24 ian. 2013, 15:18
Lider PDL: Ca şi Coposu, Băsescu a aşezat interesele naţionale mai presus de interesele de partid

Florea a subliniat că există o preocupare pentru „o coexistenţă şi o simbioză” în PDL, că partidul „şi-a aruncat pepiniera” în Guvernul Mihai Răzvan Ungureanu şi că „este loc pentru toată lumea”, fiind „cea mai mare greşeală ca partidul şi conducerea partidului să marginalizeze pe cineva”.

„Cred într-o coexistenţă, la ora actuală, fiind partidul aflat în dificultate, trebuie să existe şi preocuparea pentru a încuraja aceşti tineri. Dar aceşti tineri trebuie învăţaţi că într-un partid trebuie să existe un respect şi un spirit de echipă. Deci nu aleargă fiecare pe culoarul lui. Trebuie să-i încurajăm, cum facem şi noi la Târgu Mureş”, a spus Florea.

Prim-vicepreşedintele PDL a spus că, în ceea ce priveşte ideea reîntoarcerii preşedintelui Traian Băsescu în partid, „e opţiunea dânsului”, apreciind că şeful statului ar putea să fie mentor pentru oamenii politici, având o „experienţă uriaşă, carismă şi o atitudine nativă spre un mare politician”.

În acest context, Florea a susţinut că poate spune „fără rezerve” că Traian Băsescu „a aşezat interesele naţionale mai presus de interesele de partid”, la fel ca liderul ţărănist Corneliu Coposu.

„Ceea ce a spus, că se va ocupa de formarea tinerilor sau de o şcoală de politică, mi se pare o chestie care îl onorează şi mai ales este onorant pentru întreaga societate politică, care vrea să facă politică. Pentru că, la preşedintele Băsescu – ceea ce vă pot spune cu toată deschiderea şi fără niciun fel de rezervă – am observat că, exact cum era şi Corneliu Coposu, într-adevăr a ştiut să fie un om politic care a aşezat interesele naţionale mai presus de interesele de partid. Asta trebuie să înţeleagă astăzi orice politician din România. Cum a spus şi doamna Udrea, şi-a arătat reale calităţi de coleg, de partener politic, la fel administrativ, iar ministerial nu mai vorbesc, pentru că se ştie foarte clar că a avut succes”, a arătat Florea.

Preşedintele Băsescu a fost întrebat, în conferinţa de presă de la Cotroceni, despre faptul că în PDL s-ar vorbi despre o posibilă revenire a sa în fruntea partidului după încheierea mandatului, el replicând amuzat: „Când nu găsesc o soluţie se gândesc tot la bătrânul Băsescu? Hai să fim serioşi!”.