Dorin Florea, despre prezidenţiabilul PDL: Vă dau un exemplu, Cristian Diaconescu

Prim-vicepresedintele PDL, Dorin Florea, este de părere că un posibil candidat la Preşedinţia României din partea PDL ar putea fi consilierul prezidential Cristian Diaconescu, daca va fi cooptat în partid, potrivit ziare.com.

RomaniaTV.net
15 mart. 2013, 13:07
Dorin Florea, despre prezidenţiabilul PDL: Vă dau un exemplu, Cristian Diaconescu

Dorin Florea a spus că, deocamdată, nu se alege preşedintele ţării, ci preşedintele partidului şi că după Convenţia Naţională din 23 martie există timp suficient „sa trecem si sa scoatem adevaratele persoane in fata”.

„Poate trebuie sa deschidem partidul foarte mult, ceea ce imi doresc. Va dau un exemplu, Cristian Diaconescu. Pentru mine, va fi o mare atractie in momentul in care va fi cooptat la noi in echipa, in sensul, poate, al viitorului presedinte al Romaniei, nu stiu”, a spus liderul democrat-liberal.

Intrebat daca Cristian Diaconescu se va alatura PDL, edilul a explicat: „Am dat un exemplu de o persoana care imi place mie, cum imi place Cristi Preda, cum imi place Monica Macovei, cum place Vasile Blaga sau Elena Udrea, asa imi place si Cristian Diaconescu”.

„Mie imi place Cristian Diaconescu, iata. Ma gandesc la orice om pe care va trebui sa il curtam. Nu numai el, sunt si altii, care pot intr-adevar creiona o personalitate de care sa se lege reconstructia dreptei. Am dat exemplu doar ca l-as alatura si pe Cristian Diaconescu acestei echipe de oameni valorosi”, a mai spus Dorin Florea.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, la mijlocul lunii februarie, că PDL are un prezidenţiabil acum în interiorul său, care este bărbat, precizând însă că actuala conducere a formaţiunii are o problemă „de a vedea ziua de mâine”, adică legată de vârstă.

„PDL are prezidenţiabil în momentul de faţă. Oameni care să se bată de la egal, la egal. Cu notorietate, cu tot ce trebuie”, a spus Băsescu, la B1 TV.

El nu a dorit să dea nume, dar a precizat că se referă la un bărbat tânăr.